Skocz do zawartości

E30 m52b28 Nowa Odma i jej odpowietrzenie. Lewe powietrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie wymieniłem odme w e30 przy silniku 2.8 bo lapie gdzies lewe powietrze i widac bylo ze kapie z odmy i oryginalnie ona ma odpowietrzenie na dole które wchodzi w miskę oleju a przy moim silniku jest miska ld e34 i nie ma tego wejścia na ten wąż a żeby miskę wyciągnąć to silnik trzeba wyjąć. Założyliśmy przy odmie na to odpowietrzenie kawałek węża i poscilismy sobie wolno na dol żeby leciało na ziemię :D a po odpaleniu się zaczął telepotac jeszcze bardziej i doszliśmy do tego ze jak palcem zatkało się ten wąż to silnik jak nowy nawet nie drgnol. I teraz pytanie co zrobić z tym odpowietrzeniem nabić w jakąś butle żeby sobie robił podciśnienie I ja opróżniac trochę bez sensu moim zdaniem, węża też na stałe nie zatkam bo zawali cala odme za chwile ???? Co myślicie ???

• Zarejestrowani
Opublikowano

Załóż Oil Catch Tank'a. Od biedy może tak jak to jest w TDI - odprowadzone do dolotu powietrza.

UWAGA najlepiej skonsultuj to z mechanikiem - ja się nie znam i może moje pomysły coś Ci uszkodzą - ale wydaje mi się, że Oil Catch Tank sprawdzi Ci się idealnie.

Opublikowano
Oil catch Tank tak jak by omija odmę a dolne odpowietrzenie odmy dalej zostaję :) a się wczoraj okazało że jak zatkałem to dolne odpowietrzenie motor stoi jak nowy nic się nie trzęsie, oryginalna miska jak by była od e39 to miała korek na połączenie z odpowietrzeniem odmy a że tu trzeba było założyć miskę z e34 to już tego nie ma. Żeby zrobić dziurkę w misce trzeba wyciągnąć silnik żeby ją odkręcić i dalej mały problem bo zatkać tego odpowietrzenia na stałe nie można bo zapcha całą odmę itd itp
Opublikowano
Juz poradziłem sobie, wytoczyłem wszystko w bagnecie i hula jak trzeba !!!