Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie zaprowadziłem ostatnio autko na chip i troszeczke się zdziwiłem jak zobaczyłem na wykresie że brakuje mi 9KM i ok. 30Nm. Co może być powodem utraty mocy? Gdzie szukać tych zaginonych koni mechanicznych? I jeszcze jedno pytanie od czego zależy ile mocy można podnieść w tym samym modelu, chodzi mi o to że u innych można uzyskać ok.225KM a u mnie nawet po odzyskaniu tych utraconych wyjdzie ok. 215?

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z534/5343107/big/1.jpg?screen

Opublikowano

5 koni to nawet nie 4% to mogło sie złożyć

kilka rzeczy na to jak paliwo, wtryski, hamownia itd.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Większość moich znajomych jak jedzie chipować auta to w serii mają więcej koni nigdy mniej więc na pewno coś jest nie tak
Opublikowano
Coś nie tak to Chyba było na ich hamowni:) hamownie robią taki chwyt i zawyzaja konie w aucie by ściągnąć klienta.
Opublikowano
Czyli nie mam się czym przejmować? A gdybym chciał odzyskać te konie i Nm to od czego zacząć, czy diagnostyka komputerowa może coś pomóc? I skąd te różnice jakie można uzyskać w tych samych silnikach?
Opublikowano
Z reguły w zdrowym glonojadzie wychodzi seria lub często trochę ponad. Sprawdź pod inpą czy masz poprawne odczyty z przepływki, ciśnienia doładowania i ciśnienia paliwa na listwie i wstępnego. Bez tego to wróżenie z fusów.