Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam to super auto które niestety jest całe życie poszkodowane nie radze sobie sam a nie chcę się z nim rozstawać .

525 95 r.

Potrzebuję pomocy w :

Co może być przyczyną niedziałającego dolnego wyświetlacza tam gdzie powinno pokazywać np : biegi.

I skrzynia przy wstecznym aż rwie kapcie a na drive nie ma siły ruszyć . Chodzi tylko na śnieżce a sport jazda i neutral nie działa czy to może być wina przełącznika a jeśli tak to posiada ktoś z was może schemat elektorniki tej kostki z przełącznika żeby wiedzieć który pin odpowiada za jaki tryb.

Opublikowano
Być może wyświetlacz został już wypalony, wtedy będziesz miał tylko pomarańczowy prostokąt i nic poza tym, jednak częściej wysiadają taśmy, ewentualnie wyjmij licznik i sprawdź czy żarówka się nie spaliła.
Opublikowano

To teraz powiedz mi czy wyświetlacz skrzyni pali się na pomarańczowo cały czy jest wyciemniony?

Przy całym pomarańczowym nic już nie zdziałasz, natomiast jeżeli jest wyciemniony możliwe, że taśma ma słaby docisk. Musisz wyjąć moduł z licznika i spróbować zrobić analogicznie do tego sposobu

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=13751

W moim przypadku było tak, że miałem właśnie wypaloną płytkę wyświetlacza i musiałem kupić nowy moduł. Tylko jak będziesz szukał pamiętaj, że muszą się zgadzać numery. Ja miałem jeszcze w wersji od diesla i z trybem skrzyni M zamiast zimowego i wyświetlało mi zupełnie inne rzeczy.

Opublikowano
A wyświetlacz jest wyciemniony wgl. się nie pali. Na dniach odkręcę i zobaczę co się dzieje .