Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy kto kolwiek wie czy w bmw e30 1.6 mozna załozyc zegary z ekonomizerem iobrotomierzem .Ja mam zegarek i chciałbym zmienic
Opublikowano
Można śmiało bo ja tak mam :) Musisz kupić zegary koniecznie od 1.6 lub 1.8 i z zamianą nie ma problemu Pozdro
Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)
Opublikowano

wszystko pasuje.

zdejmujesz oslone nad nogami kierowcy, dalej demontujesz plastikowa zaslepke nad kierownica - jest ona przykrecona od wewnetrznej strony dwiema nakretkami z gwintem 6 ale bez uzycia klucza. te nakretki sa tak grube ze lapie sie je palcami. ciezko dostac sie do tej po prawej stronie. to troche gimnastyki. zegary przymocowane na 6 malych wkretow. wyciagasz stare zegary, odpinasz dwa wielozlacza - wkladasz nowe zegary i wpinasz te dwa wielozlacza. oczywiscie bez demontowania kierownicy.

cala robota to 10 minut z przerwa na papierosa.

Opublikowano

Witam

W jednym sie zgadzam a mianowicie samo przelozenie nie stanowi problemu.

Tylko nie wiadomo czy bedzie dzialal,bo sa takie niuanse jak wtyczka kodowa.

Ja kupilem od 4 cylindrowca i przeklamywal dopiero po wlozeniu mojej wtyki zaczal pokazywac normalnie.

Potem nagle zaczal zacinac sie ekonomizer i wskaznik paliwa.

Wymienilem cala plytke,ktora wzialem z poprzedniego i jest ok.

Te zegary nie wiadomo ile leza nie zasilane i podejrzewam,ze siadaja aku.

Byc moze po jakims czasie sie doladowuja ale nie jestem pewien.

Jezeli chodzi o ekonomizer,to jest taki malo powazny gadzecik i jak go bedziesz obserwowal ,to sie mocno zdziwisz.

pozdrawiam

Opublikowano

o tym ze nalezy montowac zegary od silnika 4 cyl. z odpowiednia kostka kodowa wspomnial wczesniej PiTeRE-30. a ostatnie pytanie wydaje mi sie ze dotyczylo samego montazu zegarow do wiazek przewodow, co tez opisalem. chyba ze zle zrozumialem pytanie.

aku zuzywaja sie - traca swoje wlasciwosci z uplywem lat - nic wiecznie nie trzyma. o wymianie i dopasowniu odpowiednich aku w zegarach bylo wielokrotnie na tym forum.