Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
e92 320i z 2008r problemem jest szarpanie przy ruszaniu na zimnym silniku... na ciepłym silniku nieraz szarpnie nie raz nie... no i na ciepłym jakby to szarpanie było znacznie mniej odczuwalne... po za tym nieraz szarpnie obrotami na biegu jałowym... objawy te gdzieś tak zauważalne od około 2 tych tyg... nie jestem pewien ale mniej więcej stało się to gdy zatankowałem na niezaprzyjaźnionej stacji... moze to ma jakiś związek??? e92-ka ma mały przelot 106 tys km 100% oryginał bo auto kupione w Belgii tu mieszkam itp itd... jest certyfikat carpass potwierdzający oryginalność przebiegu ...książka servisowa itp itd ogólnie fura good! :D sprzęgło według mnie jest raczej ok bierze mniej więcej w połowie pedał nie pulsuje... przy szybkim ruszaniu nie ślizga się... jak myślicie może świece? cewki zapłonowe? są odpowiedzialne za to drganie/szarpanie? podpowiedzcie... :)
PauloX5
Opublikowano
Najpierw to bym podłączył kompa i sprawdził czy coś się dzieje, może coś jest. Potem zainteresowałbym się cewkami plus świece. Znane przypadki z szarpaniem to też wtryski ale to bym zostawił sobie na koniec, a w międzyczasie czujniki położenia wałki również do kontroli. Trzeba kompa i sprawdzić wartości co i jak się ma.
Jedź szybko tam gdzie wolno :)