Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słuchajcie w wakacje wymieniłem ori pasek na conti bo piszczał.. nowy zaraz zaczął ćwierkać (wyczytałem na forum że trzeba kupić w aso).. Teraz mam pytanko bo wstyd jezdzić z takim dźwiękiem.. Czy jeśli rolki nie mają luzu na łożyskach to też je wymieniać czy nie? Jeśli tak to rolke i napinacz juz moge kupić gdzie chce jeśli kupię markową?
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano
Słuchajcie w wakacje wymieniłem ori pasek na conti bo piszczał.. nowy zaraz zaczął ćwierkać (wyczytałem na forum że trzeba kupić w aso).. Teraz mam pytanko bo wstyd jezdzić z takim dźwiękiem.. Czy jeśli rolki nie mają luzu na łożyskach to też je wymieniać czy nie? Jeśli tak to rolke i napinacz juz moge kupić gdzie chce jeśli kupię markową?

Ja mam wymieniony pasek na Contitecha i jak na razie nic mi nie ćwierka :( Tak naprawdę znowu zaczął ćwierkać bo albo masz słaby napinacz paska albo masz zwalone koło pasowe które jest delikatnie skoszone i pasek wyciera się i zaczyna ćwierkać, sprawdź pasek odginając go na zewnątrz i zobacz czy nie pęknie jeśli nie to pewnie napinacz nie napina paska i ćwierka, możesz też sprawdzić na wolnych obrotach czy rolka napinająca Ci nie drży podczas pracy paska, jeżeli tak to polecam zamontować sprzęgiełko jednokierunkowe na alternatorze które usunie te drgania i ćwierkania :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
sprzegielko jest i jeszcze dziala:p co do napinacza to chyba jest ok bo sztywno naciagniety jest... chyba kupie ten pasek w aso i tyle:p
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.