Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzis podczas jazdy na 2 biegu około 20 km na godzine nagle auto wydało dziwny dzwiek i straciło moc . od razu zgasiłem podjechałem z mechanikiem i kompem ... a tu 3 błędy :

Zawór regulacji ciśnienia na szynie paliwowej - aktywacja przerwana (4332)

kontrola ciśnienia na szynie paliwowej przy rozruchu silnika (4B90)

Zawór regulacji ciśnienia na szynie paliwowej - zwarcie do masy (4351)

Jakas fachowa poorada ?? Po oczytaniu sie w google i forach wychodzi mi czujnik cisnienia na szynie cr

Opublikowano

Czemu czujnik, skoro blad mowi, ze zawor?

Z jednej strony masz czujnik cisnienia, z drugiej masz zawor, ktory tym cisnieniem steruje.

I jedno, i drugie moze byc skopane raczej. Radzilbym podmienic, jesli masz taka mozliwosc i zobaczyc, ktore z nich powoduje blad.

Opublikowano
A więc tak ... Podjechałem rano zeby zabrac auto do mechanika ale Tesciu mówi spr moze zapali . Wiec przekrecam stacyjke ... Zapalił ... No to jade do warsztatu do 2000 obr jakos idzie pozniej jak by brak mocy . Nic dojechałem na warsztat ( brak kopcenia po drodze czy nie równej pracy ) Czujniki oba zostały oczyszczone przedmuchane powietrzem włożone . I brak błędów . Auto mocne zasuwa jak ta lala. Wracam nim do pracy jakies 3 km przy samej firmie dosłownie gasnie ... Nie odpala . Dzwonie do mechanika ... Przybywa z kompem i zestawem kluczy podłączamy kompa i pokazuje nam wtrysk 1 i 4 . ( o w Du*&^ Jeb&*^a mać se myśle :) ) Ale kasujemy błędy przekrecam stacyjke nie zapala wyrzuca 4 wtryski uszkodzone. Zbyszek ( mechanik ) czerwony sie zrobił na twarzy ( uwielbia mercedesy ;) ) i mówi nie możliwe . Rozbiera pokrywe odpina wtryski mówi bedziemy podłączać i krecic kazdy po koleji zobaczymy co będzie. Po czym zauwaza przeytarty kabel przy czujniku podaj mu izolacje ( chociaz do czegos sie przydałem ) izoluje przeglada jeszcze wszystkie wtyczki od wtrysków znajduje jeszcze w jednym dwa miejsca izoluje ... Auto pali od strzała ... Jezdzi jak nalezy problemu brak :) Jade dzis taka trase około 500 KM w jedna strone napisze wieczorem czy sie udało bez problemów :)
Opublikowano
kolego blad 4B90 to masz od pompki progowej pomalu zaczyna konczyc swoj zywot to samo mialem nie tak dawno wymiana na nowa i po problenie objawy takie jakby nie mogl sie wkrecic nawet na biegu jalowym :(
  • 1 miesiąc temu...