Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Byłem zmuszony do zdjęcia zderzaka gdyż wyieniałem lampę przednią. Przy zdejmowaniu musiałem odmontować spryskiwacz reflektora. Wszystko zmontowałem, ale po jakimś czasie zorientowałem się że cieknie z tej dyszy która była rozmontowana. Czy to jest objaw tego, że muszę zakupić nową, czy da się to jakoś zregenerować. Na pewno nie jest to rozłączony wężyk, bo wyciek jest niewielki ( niewielka kałuża prze noc). W razie wymiany dyszy, to czy są zamienniki czy tylko oryginał?

Z innej beczki. Wymieniałem olej w przekładni 4/4 i pozostało mi około połowa butelki. Jeśli byłby ktoś chętny to odsprzedam. Olej do przekładni rozdziel. TF 0870 numer części: 83 22 0 397 244. Cena całej butli to 160 zł. Ja oddam tą połowę za 60 zł.

Opublikowano

dysze wymien, na nowa, szkoda sie dlubac i dobierac oringi, tam moga cieknac tylko 3 rzeczy: oring na wezyku, oring na tloczku i membrana. oring na gorze nie ma wplywu na wycieki. calos jest nierozbieralna teoretycznie.

moim zdaniem najczesciej cieknie oring na wezyku, pozniej stawiam a ta membrane a na samym koncu oring albo cylinder w ktorym sie porusza (wyrabia sie).