Skocz do zawartości

E46 320D Touring Automat 1,9 136 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam Wszystkich

Mam następujące problem brak reakcji rozrusznika na zapłon

kontrolki świecą rozrusznik jakby nie miał prądu

uprzedzając fakty napisze rozrusznik sprawny testowany rozebrany wyczyszczony

świece nowe

aku nowe

sterownik pompy paliwa nowy

auto odpala raz na dwa 3 dni jak zaskoczy

cały dzień chodzi idealnie gaszę na wieczór rano kaplica

auto było w serwisie z powodu nadmiernego poboru prądu i rozładowywania akumularota problem znikł ale pojawił się inny który kiedyś raz mnie już zaskoczył

ktoś ma pomysł co może jeszcze nie działać ??

dodatkowo jeszcze jedno co mnie irytuje otwierana tylna szyba działa po wymianie bezpiecznika ale po zamknięciu auta centralnym zamkiem pali bezpiecznik Nr 58 - 7,5 A

auto ma domontowany alarm i nie wiem czy to nie to powoduje tą usterkę po zmianie na bezpiecznik 10A problem jakby nie istniał - niestety mechanik odradził mi takie rozwiązania

jeśli ktoś ma pomysł jak odpalić te cudo to będę wdzięczny jak nie to laweta mnie czeka

Opublikowano

Problem z odpalaniem brzmi jak problem z EWS, czyli systemem immobilisera. Musisz znaleść kogoś, kto ogarnia diagnostykę BMW oryginalnym DISem, żeby spróbował ponownie zsynchronizować ESW ze sterownikiem silnika.

ALE - to tylko przypuszczenia, bo jak sam mówisz masz aftermarketowy alarm, a z tymi cudami nigdy nic nie wiadomo.

Co do tylnej szyby - sprawdź, czy nie przetarły Ci się kable idące z karoserii do tylnej klapy w gumowych przelotkach. Częsta usterka.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

kable przy klapie były sprawdzane szyba wyłącznik i wszystko co się dało

szyba się otwiera i zamyka z pilota i przycisku ale jak zamknę centralnym zamkiem z pilota pali bezpiecznik 7,5 a taki jak jest w rozpisce

przy bezpieczniku 10 a działa i nic się nie dzieje ale mechanik odradza danie mocniejszego niż zalecany

może robi się wiekszy pobór prądu z racji centralnego i alarmu nie wiem będą grzebać w serwisie

gorzej że nie idzie jej odpalić a wczoraj spokojnie jeździła

kluczyki wszystkie jakie miałem sprawdzałem i dalej nic

zostaje laweta bo hol przy automacie odpada :(

bardzo kapryśne auto :D