Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Swoje pytanie kieruje do użytkowników bmw f01 740i . Interesuje mnie realne spalanie tego auta szczegolnie w miescie przy w miare cieżkiej nodze. Moje bmw e65 745i pali mi ok 18l i chciałbym benzyniaka f01 który pali mniej a diesel nie wchodzi w gre. Nie znalazłem takiego wątku na forum a wydaje mi sie że napewno sie przyda :)

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
to zalezy srednie po miescie ale wiekszosc trasy 12 l . da sie i po miescie miec 22 jak na zimnym masz ciezka noge. nie da sie powiedziec ile pali dokladnie, ladnie wyglada spalanie jak jestes w trakcie zakupu i Ci obiecuja, a w praktyce
  • 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeje troche kotleta.

Ile spali F01 740i N54 przy predkosciach autostradowych: 140; 160 i 180?

Dotychczas mam diesla i mysle o przejsciu na benzyne ale jako, ze robie duze trasy to ciekawi mnie ten aspekt.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Autostrada do 160 km/h około 11-12l, Jak jechałem 300 km autostradą dosyć żwawo, 180-220, przyśpieszanie mocne, 4 osoby na pokładzie to było 13,5l/100
Opublikowano
Autostrada do 160 km/h około 11-12l, Jak jechałem 300 km autostradą dosyć żwawo, 180-220, przyśpieszanie mocne, 4 osoby na pokładzie to było 13,5l/100

ej, normalnie nie mogę WAS już czytać !!

Jak 740i czyli 3 litrowy silnik ponad 300 konny ważący 2 tony może palić 10-13 litrów ? ? ? :duh:

Skąd WY bierzecie te bzdury? Z broszur czy z komputera samochodowego? :duh:

Miałem taki wóz. Realne spalanie w mieście to minimum 16 litrów!

Jeżdżąc po autostradzie przy prędkościach powyżej 200 km/h nigdy nie zszedłem poniżej 20 litrów !!!! i piszę TU o realnym spalaniu, używając realnie samochodu.

Opublikowano

ej, normalnie nie mogę WAS już czytać !!

Jak 740i czyli 3 litrowy silnik ponad 300 konny ważący 2 tony może palić 10-13 litrów ? ? ? :duh:

Skąd WY bierzecie te bzdury? Z broszur czy z komputera samochodowego? :duh:

Miałem taki wóz. Realne spalanie w mieście to minimum 16 litrów!

Jeżdżąc po autostradzie przy prędkościach powyżej 200 km/h nigdy nie zszedłem poniżej 20 litrów !!!! i piszę TU o realnym spalaniu, używając realnie samochodu.

To miałeś coś nie halo z autem.Bo takie normy jak piszesz to ciężko zrobić w 750i.Ja mam w 750i spalanie po mieście między 16-19l.A w trasie jadąc dynamicznie do 200km/h pali 15l/100km.Jadąc na maxa do prawie 260km/h nigdy nie spaliła więcej niż 18l/100km.I mam X-Drive co raczej nie pomaga w spalaniu.