Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuje pomocy auto jeździ na gazie , na paliwie nie chodzi stało się tak po zdemontowaniu alarmu. Sprawdzone rzeczy : Bezpieczniki pod maską ok, pod kanapą ok, do pompy paliwa dochodzi napięcie po zapłonie, w czasie kręcenia rozrusznikiem pompa nie podaje paliwa, została wyjęta z baku pompa podłączona pod akumulator chodzi więc ją wykluczam że jest zepsuta. Walcze 3 dni i skończyły mi się pomysły. Auto jak mam zimne nie pali mi na gazie i mam auto unieruchomione. Ktoś ma jakieś pomysły?
Opublikowano
Tylko pod akumulatorem na krótko pompa chodzi raz zarazem i paliwo leci. A jak sie założy do auta to nie działa wogóle, pomimo że na kostce jest napięcie, ma ktoś układ kostki gdzie napięcie powinno sie pojawiać.
Opublikowano

No to szukaj przyczyny z alarmem coś nie do końca zdemontowane jeżeli pompa chodzi na krótko a jak podepniesz pod instalacje auta nie działa to może być przyczyna

Możesz spróbować dać jej zasilanie z akumulatora na krutko jak jest zamontowana i próbować odpalić

Opublikowano
Zapytałem, bo gazownicy po założeniu instalacji bardzo często zakładają odcięcie pompy paliwa. Po odpaleniu auta na benzynie i "przeskoku" na gaz, pompa przestaje działać, co po jakimś czasie dochodzi do komplikacji z powodu braku smarowania.