Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam taki oto problem, centralny z kluczyka raz działa dobrze a raz musze stać przy samochodzie i klikać 3 min. żeby go zamknąć albo otworzyć. Bateria sprawdzona napiecie 3.8V, wczoraj programowałem kluczyk na nowo i nic to nie dało. Co może być problemem?
Opublikowano
Wczoraj rozebrałem jeszce raz pilot i dla pewności poprawiłem luty na bateri, jak narazie chyba się poprawiło :)
Opublikowano
Jeśli bateria jest ok to winowajcą będzie moduł komfortu. Można go wymienić lub naprawiać. Ja wymieniłem na używany i działa już 3 lata.
Opublikowano
Kolego zobacz czy jak przy probie otwierania/zamykania w momencie kiedy centralny nie reaguje na przycisniecie pilota mruga dioda na kluczyku. Ja tak mialem ze batreria byla nowa w kluczyku, kluczyki zaprogramowane a czasem poprostu kluczyk nie dzialal po rozebraniu i wyczyszczeniu stykow pod przyciskami dziala do dzisiaj mialem tam troche wilgoci i sniedz sie zrobila
Opublikowano
U mnie pomogło wyczyszczenie kostek przewodów nadajnika. Zaśniedziałe były, a wyszło to przy innej robocie :D
Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Od jakiegoś czasu miewam problem z zamknięciem auta z pilota, pojawia się to co jakiś czas, krótszy lub dłuższy i zdarza się pojedynczo lub kilka razy pod rząd. Wtedy muszę zamknąć z klucza. Dodatkowo całkowicie nie działa przycisk centralnego z konsoli wewnątrz auta. Bezpieczniki sprawne. Czy może to być problem z modułem komfortu ? Czy może jeszcze coś innego ? I czy łączyć pilot z przyciskiem ?
Opublikowano

Rówież mam problem z centralnym. Z pilota jak i z konsoli zamyka mi tylko drzwi pasażera. Przednie szyby nie zamykają się równo, jest ok 0,5-1s opoźnienia wzgledem szyb.

Nie działa także drugi stopień przełącznika od szyby kierowcy. Kiedy zamykam szybę muszę trzymać ciągle przełącznik, zamiast pojedynczego kliknięcia. Nie wiem czy zepsuty moduł czy przełącznik/zamek do wymiany. Zamka do coupe od strony kierowcy szukać na próżno, tylko angliki...