Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jest to mój pierwszy post a więc witam wszystkich forumowiczy :)

Szukałem ale nie znalazłem tematu podobnego do mojego problemu.

Odkąd mam swoją e46 nie działa* podświetlenie nóg od strony pasażera i kierowcy.

*nie działa właściwie :) To znaczy raz na jakiś czas się zaświeci,albo "zamryga" raz jedna raz druga , a raz obie strony.

ogólnie całe oświetlenie kabiny działa poprawnie.

Co warto sprawdzić ?

Podpowiedzi które mogą być kluczowe :

-w lampce przy lusterku poprzedni właściciel wsadził diodę

-na tylknych słupkach jest normalna żarówka i działają bez problemu

- mam podejrzenia, że te lampki przy nogach o których jest temat również są na diodach ale pewności nie mam bo nie rozbierałem,ale jak juz coś zaświeci to światło jest niebiesko jasne.

dzięki za rady :)

Opublikowano
Cześć kolego! Wróżka mówi, że pewnie masz diodę i musisz ją wymienić. Jeżeli nie wierzysz w wróżki schyl się podważ śrubokrętem otwórz lampeczkę i zobacz co masz w środku. Jeżeli diodę to wstaw żarówkę i zobacz czy działa. Problem rozwiązany. Pozdrawiam :)
Opublikowano

Cytuje:

7 żarówek postojowych (3 nad lusterko wsteczne, i 4 z tyłu dla pasażerów po 2 na stronę)

3 żarówki rurkowe 36mm (1 pod nogami kierowcy, 1 pod nogami pasażera, 1 w schowku od strony pasażera)

2 żarówki rurkowe 42mm (lampki w bagażniku)

Tak jest w e46 sedan nie wiem czy w pozostałych jest tak samo

Ew. można kupić jeszcze 2 rurkowe 36mm pod tablice rejestracyjną ważne żeby były z oznaczeniem SMD, wtedy komputer nie będzie pokazywał błędu z przepaloną żarówka