Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wita,posiadam BMW E92 coupe 320d z 25.11.2008r. a że niedawno ją zakupiłem to chcę o nią zadbać i proszę o poradę Panowie chciałbym wymienić w niej rozrząd i to raczej cały bez jakiegoś odstawiania lipy.Czytając wszystkie posty o rozrządach w e9X z silnikami 320d zacząłem przyglądać się swojej buni i doszedłem do wniosku że lepiej dmuchać na zimne,zauważyłem znaczy usłyszałem lekkie szmery wydobywające się z pod samochodu podobne do tych z filmików na których przedstawiono luźny łańcuch rozrządu czy to mnie już dopadło bo szmer jest dość cichy ale słyszalny,silnik chodzi raczej w miare normalnie.Mam przejechane 110tysi i chce sie dowiedzieć jak to z tą wymianą będzie,wymieniać czy nie,co kupić,jakie części,jakiej firmy,jak sprawdzić dokładnie czy już kończy swój żywot,gdzie się udać,do kogo,(aso odpada),jestem z kuj-pom. i nie wiem gdzie się tym zajmują.

Znalazłem na allegro taki oto zestaw:

http://allegro.pl/rozrzad-kompletny-bmw-n47-2-0d-serwis-wymiana-i5210863201.html

i nie wiem czy w to warto inwestować i kto by mi to zrobił w moim woj.

Proszę o porady co z tym fantem dalej działać i od razu dziękuje za wszelką pomoc

Opublikowano (edytowane)

a co jeśli chodzi o ten zestaw do wymiany rozrządu co wkleiłem nadało by się to,czy coś innego mógł by mi ktoś doradzić a i tak mnie więcej ile mnie ta zabawa wyniesie

A co do aso to jam mam silnik N47D20O0 a tamten post przeczytałem cały i jeden kolega ma taki silnik i mu akcja nie obejmowała wymiany

Edytowane przez pendrak92
Opublikowano
Wiem że jest pełno postów i namiętnie je czytam ale troszke mało o e92,jam mam silnik N47D20O0 a post o akcji wymiany przeczytałem cały i jeden kolega ma taki silnik i mu akcja nie obejmowała wymiany.Więc zacząłem myśleć jak ten rozrząd naprawić na własny koszt gdzie i u kogo,a najważniejsze w jakie dobre i wytrzymałe części zainwestować
Opublikowano

sprawdzone części to oryginalne

można kombinować z zamiennikami, ale albo ludzie nie korzystają, albo się nie przyznają

ja bym kupił części Swag/Febi, nawet ori nie są wieczne

czy to e90 czy e92 to ten sam silnik

powinno się w każdym N47 wymieniać rozrząd, we wcześniejszych modelach A problemy są częstsze, ale to dlatego, że te samochody mają większe przebiegi, oraz tych z silnikiem C jest po prostu mniej

jak masz 110.000 to tak do 150.000 wymień i będziesz spał spokojnie

ja w poprzedniej e92 nie wymieniłem, bo nie wiedziałem, że pęknie i potem płaciłem 6.500 za naprawę, pękł rozrząd bez oznak, przy 175.000

co do mechanika w Twoich okolicach to nie pomogę

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz ppatryk to z tym spokojnym spaniem to nie wiem bo jak sie położe na glebie i posłucham rozrząda to go troszke słychać i nie wiem czy już sie kończy czy jeszcze polata cykam sie że trzaśnie ale 6500 tysia to może bym jeszcze przebolał

Jak odpalam auto to wraz z cichutkim dźwiękiem rozrządu przez chwilkę minimalnie falują obraty po dodaniu gazu jest normalnie ale to tylko przy odpalaniu

i to prze chwilke

A co do części orginalnych to bym zainwestował tylko nie wiem w co czy są jakieś zestawy do wymiany całego rozrząda no np.taki jaki wkleiłem

ps.tak naprawdę to e92 to zarąbista fura,mam pełny m-pak zarąbiście się prezętóje i nawet fajnie się śmiga tym 2.0d tylko ten rozrząd

Opublikowano

te rozrządy niestety zawsze hałasują...

naprawiałem u Piórkowskiego

teraz po przeprowadźcie naprawiałbym w Pyskowicach, jest tu bardzo fajny i rzetelny serwis specjalizujący się w BMW

Opublikowano

dzięki troche mnie uspokoiłeś chyba dzisiaj zasne :D a jeszcze mam jedno pytanko

czy jadąc na pierwszym i drugim biegu(silnik 2.0d) słychać w środku odgłosy dizla(traktorzenie)

bo u mnie słychać a gdzieś czytałem że jest prawie zupełnie cisza, a na wyższych biegach jest

normalnie prawie jak benzyna(głupie pytanie ale jest)

Opublikowano
ja wymieniałem rozrząd i kupiłem części firmy febi plus uszczelki,wyniosło mnie to jakieś ok 1500 zł. przejechałem już 20tk i nic się nie dzieje szurania nie słychać.
Opublikowano

dzięki chyba się za niego wezme,tylko jak byś mógł mi napisać gdzie się takie części kupuje i to żeby były wszystkie co potrzeba do wymiany to bym był wdzięczny

najlepiej jakby był to jakiś zestaw to by było bez kłopotu a tu taki numer a tu inny nie pasuje do tego itp.a speca może gdzieś znajde,może sie ktoś jeszcze zgłosi

kto zna fachowca od takich spraw wymiany rozrządu z okolic kowala