Skocz do zawartości

Demontaz listw shadowline e91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich, szukalem tematu ale o e91 nic nie znalazlem:/Potrzebuje info jak zdemontowac listwy wokol szyb w bmw e91.Chcialbym zdjal ale tylko dolne te na blotniku i drzeiach.Niestety sa zmatowione od chemii ktorej uzywal poprzedni wlasciciel.Czy ktos to robil?Jest jakies duze ryzyko polamania ich albo polamania jakis spinek?

Dzieki wielkie za info

Opublikowano

Ja to robiłem. Demontowałem i ponownie montowałem. Demontaż to pestka ale z montażem będziesz miał duże problemy.

Co do demontażu to ta listwa przy szybie bocznej bagażnika jest bezproblemowa. Wysuwasz ją do tyłu. Listwy w drzwiach ja demontowałem przez podważenie tyłu i delikatne wyciąganie ku górze. Na drugim końcu każdej listwy masz zaczepy na które trzeba uważać żeby nic nie oberwać. Na listwy też musisz uważać bo łatwo jest je powyginać. Żeby zdemontować listwę w przednich drzwiach musisz najpierw zdemontować lusterka. Jak będziesz je ponownie montował musisz to robić we dwie osoby. Jedna wsuwa a druga dociska. Wszystko z wyczuciem i bez nerwów :) , ja sie owqrwiałem przy tym :mrgreen: Pomocne będzie posmarowanie tej uszczelki w drzwiach w którą się wsuwa/wciska listwę mydłem w płynie.

Powodzenia

Opublikowano
  • Autor
Ok czyli bedzie trzeba sie pobawic:)Dzieki wielkie:)
  • 1 rok później...
Opublikowano
Praktykowal ktos z malowaniem lub oklejeniem chromowanych listw na czarno?
Opublikowano
Malowalem na shadow prawie rok temu i trzyma sie idealnie
Opublikowano
Malowalem na shadow prawie rok temu i trzyma sie idealnie

Malowales samemu czy u lakiernika? Demontarz z auta listew konieczny?

Opublikowano
Lakiernikowi oddalem , konieczny zeby to zrobic dobrze