Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o pomoc.Moje BMW e46 318i 2000 r .118KM spala około 13 litrów w mieście i około 10 w trasie .W komputerze wyskakuje błąd czujnika położenia wału. Czy to może mieć jakiś wpływ czy szukać w innym kierunku .
Opublikowano
Trochę wiele miasto 11 trasa 8 takie spalanie mam i już nic tego nie zmieni te silniki to smoki oczywiście jazda bez szaleństw piszę to z przekonaniem ponieważ mam dwie i wartości są prawie jednakowe :)
Opublikowano
No to albo macie cos zje*** albo ciezka noge. Moje poorzednie bmw z motorem m43tu spalanie mialo 9 l miasto, trasa nawet 6,5l na od 1000km

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
W moich nie ma takiej opcji pewnie jedna i druga tak samo się z...bały 6,5 to ja na oczy nie widziałem na ciężką nogę już jestem za stary 40 na karku :duh: :duh: sedana mam już 6 lat według mnie to jest nie możliwe ale to jest moje zdanie bez urazy :D
Opublikowano
900km na baku z dolnegośląska do Bolzano It ciężko oszukać... na kołach 195 i 3 os w aucie

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
no to wychodzi Ci ok. 6,6 litra na 100 km - przy 2 litrowej benzynie, turasie i 3 osobach to trochę przesada. Myślę, że ok. 7,5 litra to realny wynik - oczywiście przy dość spokojnej jeździe. moje 1,8 n42 spala w trasie przy spokojnej jezdzie ok. 8 litrów, no ale to automat.