Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

będe celował z modyfikacjami w 290km i 470nm.

będziesz to robił od razu czy po zakończeniu gwarancji? ciekawe, na które elementy straciłoby się gwarancję przy typowym chiptuningu (nie boksie)

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Podbijam temat. Boleknh, liczę na Ciebie ;-) F36 jest sztywniejsza i lepiej się prowadzi od F30? Czy to po prostu ładniejsza wersja tego samego modelu?
Opublikowano
Moja jest sztywna bo wziąłem zawieszenie adaptacyjne M jak chce mam sztywne a jak chcę to pływam,f36 jest troszkę szersza i dłuższa,mi jeździ się lepiej ni F30.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem okazję ostatnio odbyć jazdę próbną F36 428xi 2015.

W porównaniu do F30 328i 2013 RWD:

- faktycznie trochę lepiej się prowadzi

- chyba siedzi się niżej? takie mam wrażenie

- X drive nie jest taki zły jak się tu go opisuje, na mokrym przynajmniej nie świeci się kontrola trakcji do 4. biegu jak w RWD ;) - mimo wszystko wolałbym chyba RWD, bo wydaje mi się, że auto jest bardziej dynamiczne

- miejsca z tyłu nie jest tak źle (mam 183cm wzrostu, da się siedzieć i nie froterować podsufitki), chociaż przy pakowaniu dzieciaków do fotelików na pewno więcej gimnastyki

- nowe pokrętło/touchpad - dużo fajniejsze niż w CIC

- ogólnie wygląda dużo lepiej :D

Reasumując: chyba trzeba będzie kupić F36, jeśli nie znajdę E90/E91 LCI z mocnym silnikiem :)