Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę się zapoznać.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Poprawiam Ci temat drugi raz. Trzeciego nie będzie.

Witam, mam pytanie odnośnie sondy lambda jaka kupić. w sklepie gostek się pytał na ile pinów? za katalizatorem czy przed ale w moim modelu jest jedna. jak długa? i że jakąś kostkę trzeba przerabiać. Moje BMW to 316i rok 1998, coupe, 1.6 benzyna.

Opublikowano

W sklepach z których korzystam zazwyczaj wszystko wiedzą. Podaję jaki samochód, silnik czasem chcą VIN i wymienia mi tylko producentów części co ma na miejscu :) Proponuje zmienić sklep, chyba ze nie podałeś sprzedawcy wymaganych informacji.

To że trzeba przerobić kostkę jest normalne, BMW ma swoją wtyczkę, w sklepie jeśli kupujesz sonde uniwersalna to nie ma wtyczki.

W zestawie dostaniesz tulejkę do zaciśnięcia na przewodzie sondy i kablu od starej wtyczki.

można też kupić z wtyczką, napewno nie oszczędzaj na sondzie bo te najtańsze są bardzo kiepskie

Sonda u Ciebie jest chyba czteroprzewodowa, jak masz kanał w to momencie sprawdzisz

Opublikowano
powinieneś mieć 4 piniową 380mm, pamiętaj tylko że jak kupisz sondę uniwersalną, to kolory kabli mogą się różnić, ale wystarczy że posilisz się schematami elektrycznymi, albo zapytasz i pomogę, zwróć też uwagę na zakres pracy