Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo!

Forumowicze, co może być przyczyna takiej sytuacji:

Po włączeniu silnika coraz częsciej panel sterowania nawiewami i klimatyzacją przygasa (na blodo bursztynowy kolor) i nie reaguje na żadne naciśnięcia klawiszy. Taka sytuacja ma miejsce niezależnie od pogody, wilgotności, temperatury silnika itp. Czasami stan nieaktywnego pulpitu utrzymuje się kilkanaście sekund a czasami kilka godzin. Podczas tego stanu słychać wyraźnie, że załącza i wyłącza się pompa klimatyzacji :-( Gdy pulpit jest "aktywny" nie mam żadnego problemu ze sterowaniem nawiewami, temperaturą, obiegiem zamkniętym i klimatyzacją...

Próbowałem trochę sam pogrzebać, jednak: Bezpieczniki są dobre, kabelki dobrze podpięte do sterownika, komputer w serwisie nie pokazuje żadnych błędów....

Proszę o szybki epodpowiedzi

Opublikowano
Pawel z tego co piszesz to wyglada na to ze panel masz walniety. To sie zdaza w E36 z automatyczna klima.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano

Forumowicze, co może być przyczyna takiej sytuacji:

Po włączeniu silnika coraz częsciej panel sterowania nawiewami i klimatyzacją przygasa

Twoje lenistwo wola o pomste do nieba.

Temat byl na forum przynajmniej kilkanascie razy, wiec WOGOLE nie szukales.

http://www.macadamizer.com/bmwfix.html

Pozdrawiam,

Bartek