Skocz do zawartości

BMW e46 n46 2.0 spadaja obroty po odpaleniu po nocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem z moja Bunia, odpalam autko po nocy albo po 9h w pracy, silnik chodzi rowniutko okolo 1000rpm i po chwili obroty spadaja na chwile na okolo 400 i potem juz wszystko ok jest. kalibrowalem valvtronica nic poprawy, co dalej PLISSS? aha jestem zagazowany :D
Opublikowano

Odma?

Ten spadek masz na benzynie czy już na LPG? Może to kwestia instalacji? Też mam gaz i jak przełącza to potrafi szarpnąć, ale to już podczas jazdy.

Tak z innej beczki - napinacz łańcucha rozrządu robiłeś? (jestem świeżo po przebojach z N46B18...)

Opublikowano
siema na benzynie bo dzieje sie to po nocy albo po kilki godzinach postoju, silnik jest zimny. z rozrzadem wszystko jest oki, nic nie halasuje, korekty sa ok. najprosciej mowiac za szybko opuszcza sobie obroty na ssaniu i nie daje sobie rady i przygasa i znowu podnosi. musze jeszcze wziac inpe i zobaczyc co po odpaleniu mi czujnik temp pokazuje.