Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam drobna usterke w swoim E34 a dokladnie bardzo denerwujaca a nie wiem co moglbym jeszcze posprawdzac. Mam silnik M20B20 otoz chodzi o zacinajace sie obroty na 1000-1200 krokowke czyscilem wymienialem podmienialem troche byl spokoj ale malo co pomoglo dodam ze czasami same sie zawiesza/odwiesza co moze to powodowc? co sprawdzic? Druga sprawa to odpalanie silnika rano odpalajac odpala od strzala chodzi jakby na ssaniu przez 3 sekundy na 1000 obrotow po czym gasnie... Drugie odpalenie powoduje nie rowna prace silnika chodzi on ale obroty faluja od 400 do 1100 po czym drzy karoseria jakby chodzil na 4 cylindry. dodam ze po rozgrzaniu silnika tak nie faluja juz. I silnik pracuje rowno tylko zawieszaja sie obroty. Oraz czasami mam tak ze silnik rozgrzany jade do sklepu gasze wracam i niechce odpalic od strzala tylko trzeba dodac lekko gazu a czasami nie. Prosze o konkretne podpowiedzi a nie typu to M20 tak ma byc bo nie sadze. Filtr Paliwa wymieniony...
Opublikowano
Przeplywomierz chodzi luzno i sie nie zacina. A powietrze chyba dostaje w puszce filtra powietrza bo puszka odstaje lekko i jest szparka