Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem turasa bez prawego przedniego czujnika pdc dokupilem czujnik podłączyłem i pdc dalej nie działa uruchamia sie długi dzwiek na 3 sec i cisza guzik pdc mruga

podłączylem inpe i mam błąd 6 czujnikow na 8

tylko 2 tylne w zderzaku cykaja na ucho 2 po bokach nie cykacja i 4 z przodu razem z tym ktory dołozyłem nie cykają dziwne zeby wszystkie prawie były uszkodzone podejrzewam ,ze winowajcą jest modul pdc

posiada ktos moze schemat modułu ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moduł podmień nawet na próbę od kogoś i będziesz widział, grzebanie w środku jest bez sensu.

Możliwe że ktoś przed sprzedażą popodmieniał ci czujniki na padnięte, bo wszystkie oprócz tych które masz sprawne, jesteś w stanie wyjąć bez zdejmowania zderzaków - dlatego obstawiam jednak czujniki.

Opublikowano

tylna wiązka nad tłumikiem dokladnie byla przetarta w lewym skrajnym prawy skrajny przy samej wtyczce byl naderwany zolty kabel

lewy przod obydwa wyjalem psiklem sprayem do elektroniki przetarlem i dzialaja prawy przedni przy samej wtyczce nadpalony niebieski przewod w srodku w samej wtyczce przed byl kontakt za juz nie

wymienione wszystkie wtyczki akurat mialem z aledrogo wiazke do pdc rezerwowo za 20zl

to z niej bralem co potrzebne chodzi gra wszystko

tak przy okazji mam dokupiony 1 czujnik pełny okgragly moje są jak by kwadratowe i z nim działa pare razy czytalem ze nie moga byc inne a jednak u mnie z innym system działa i jest ok :cool2:

teraz zabieram sie za szukanie tempomatu dlaczego nie działa bralem lekką nadzieje ze przez pdc tempomat nie działa niestety pdc zrobione a tempo dalej nie chce sie wlaczyc klawisze w kierownicy sprawdzilem dzialaja kontaktuja

aktywacja dziala zapala sie zielona kontrolka na liczniku jednak zero rekacji na + i - automat wiec czujnik sprzegla odpada 3.0d wiec przy przepustnicy nie ma co ogladac nie ma nigdzie w inpie samego modulu tempomatu zeby sie polaczyc i zobaczyc o dziwo w silniku blad tylko 1 nr 6660 z webasta brak masy piec milczy wiec do wymiany tez pewnie