Skocz do zawartości

BMW e46 320D Problem z (Akumulatorem) - PILNE !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam BMW e46 2002 r 320d dzisiaj mam problem z odpaleniem autka . Świecą się kontrolki na desce a silnik nie może zakrecic . Podlaczylem akumulator na noc bez wyciagania z bagaznika . Moje pytanie brzmi czy musze wyciagac klemy z aku czy moze byc tak jak podlaczylem czyli zlapalem na mocowanie ? Prosze o pilna pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja ładuje tak jak ty. Nic nie odłączam, tylko podpinam prostownik na całą noc do auta i po sprawie. Nic się nigdy nie popsuło i nie trzeba nic ustawiać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie tak, tylko czas ładowania musisz wydłużyć do jakiś 20h, żeby go na maxa naładować. Podejrzewam że masz tam wsadzony jakiś 80Ah akumulator.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Banner 80ah, mam w 1.9jtd chyba 72ah i nie ma z nim problemu, w bmw mam bosch s5 80ah i doładowuje go dwa razy w roku jak są duże mrozy, banner daje radę bez tego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Podłącz ten prostowniczek do aku i jeśli masz voltomierz odczytaj wskazanie.Ile jest? Podejrzewam, że ma za małą wydajność prądową , będzie mocno się grzał, nie zostawiałbym tego na noc bez nadzoru.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak miałoby się coś zjarać to bezpiecznik w prostowniku i to na początku ładowania. Wtedy prąd jest duży, później już tylko maleje.