Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowym posiadaczem BMW i od jakiegoś czasu męczę się z xenonem od strony kierowcy. Czasami się zaświeci, czasami nie. Najgorzej jest z rana jak po stoi całą noc, trzeba wtedy kilka razy przekręcać włącznik świateł i w końcu zapali. Poprzedni właściciel podobno zamieniał stronami przetwornice. Ja niedawno wymieniłem zapłonnik, po zamontowaniu w ogóle nie chciał się zapalić (4 razy włączenie świateł), aż w końcu załapał i działał aż do dzisiaj, z rana znowu miałem ten sam problem. Może to być problem z żarnikiem ? miał ktoś podobny problem ? Proszę o informację bo jest to dość irytujące. Aaa i jeszcze jedno, nie wiem czy to ma wpływ ale mam wrażenie, że jak już się zapali xenon to właśnie on świeci trochę mocniej niż ten po prawej stronie. Pozdrawiam
Opublikowano
Tak jak pisałem wcześniej, starter czyli zapłonnik wymieniony, a przetwornice przekładał poprzedni właściciel i nic to nie dało. No ale chyba sprawdzę samemu.
Opublikowano

Tylko to pozostaje, przekładać z drugiej i sprawdzać co się dzieje.

Chyba, że jakiś strzał był po tej stronie i coś z elektryką

Opublikowano
Jeśli chodzi o słabe święcenie zarnika wymienia się parami , wypalaja się wymiana jednego ma właśnie objaw słabszego światła ,druga usterka może leżeć po stronie soczewki także może być zużyta przymglona i traci swoje właściwości . Jeśli raz świeci raz nie przetwornica na wykończeniu może masz kogoś kto ma e46 z xenonem najprościej pożyczyć i zamontować u siebie w celu spr . A jeszcze tak w nawiasie masz orginalny przetwornice bo takie objawy jak u ciebie mają chińczyk hidy ;) najpierw tylko jeden leci później drugi :p
Opublikowano
Z żarnikiem problem rozwiązany okazało się, że jedna lampa była inaczej ustawiona a druga inaczej dlatego wydawało mi się że inaczej świecą. Jest jakaś możliwość naprawy przetwornicy ? czy trzeba wymieniać od razu ? spróbuje na początek zamienić przetwornice stronami i zobaczymy czy to rzeczywiście w tym tkwi problem.
Opublikowano
A potem się dziwicie że wam przetwornice padają jak takie syfy zakładacie - już pomijam kwestię widoczności w deszczu ...