Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nigdzie nie znalazłem jednorakiej odpowiedzi, więc pytam tu.

Czy mogę jeździć z mijania i zgaszonymi postojówkami ? Mam teraz ringi ale zrobiłem Black hella i chcę je wywalić, ale zaś chciałbym żeby podczas jazdy świeciły się tylko mijania (postojówki podpięte pod styk NC przekaźnika a cewka przekaźnika do mijania, wtedy 1 pozycja to postojówki a jak zapalę mijania przekaźnik się otworzy i postojówki zgasną):

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5717c2ab17a5.png

Teraz wygląda to tak:

11021257_874930222563800_8479694305585817023_n.jpg?oh=76084867263a458526bf45e1f8185752&oe=55A6FE65&__gda__=1433404943_696f71ae3727b022e0b52ddda3c3c270

Ringi są ciepłe bo są na ciepłych diodach (nie CCFL) i strasznie słabo świecą (na zdjęciu tego nie widać) a CCFL nie chcę bo są bardzo zimne.

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

Opublikowano

W dzień możesz tak smigać-mijania poslużą jako światla dzienne,a używając światel dziennych nie ma obowiązku posiadania wlączonych postojówek.

Ale co po zmroku?

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
W dzień możesz tak smigać-mijania poslużą jako światla dzienne,a używając światel dziennych nie ma obowiązku posiadania wlączonych postojówek.

Ale co po zmroku?

światła mijania to nie dzienne i nie mogą być traktowane jako dzienne

Opublikowano

jak chcesz usunąc tylko przednie postojowe to jeszcze sie jakos czepiac nie bedą mocno, ale jak chcesz gasić też tylne postojowe to już bedzie problem.

Nie mozesz jezdzić na postojówkach jako dziennych bo nic to nie daje. Za bardzo kombinujesz z tego co widze. Chcesz dzienne to zalóz dzienne chociaz do e36 nie pasuja żadne ledy, ringi też raczej słabo (są ringi które mocno swiecą i są ciepłe).

Najlepsza opcja ale tez słabo legalna to dolozenie modułu który ze swiateł długich zrobi ci dzienne tak jak to mają np. niektóre audi, e46 czy e39 też to mają tylko trzeba aktywować :) w e36 trzeba to zrobić elektrycznie niestety ale jest to tanie i do znalezienia na allegro.

szukam
Opublikowano
jak chcesz usunąc tylko przednie postojowe to jeszcze sie jakos czepiac nie bedą mocno, ale jak chcesz gasić też tylne postojowe to już bedzie problem.

Nie mozesz jezdzić na postojówkach jako dziennych bo nic to nie daje. Za bardzo kombinujesz z tego co widze. Chcesz dzienne to zalóz dzienne chociaz do e36 nie pasuja żadne ledy, ringi też raczej słabo (są ringi które mocno swiecą i są ciepłe).

Najlepsza opcja ale tez słabo legalna to dolozenie modułu który ze swiateł długich zrobi ci dzienne tak jak to mają np. niektóre audi, e46 czy e39 też to mają tylko trzeba aktywować :) w e36 trzeba to zrobić elektrycznie niestety ale jest to tanie i do znalezienia na allegro.

to jest najlepsza opcja na drl w e36 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=92173

Opublikowano

Problem polega na tym, że źle mnie zrozumieliście, nie interesuje mnie zupełnie gaszenie tylnych postojówek !!!, ani jazda na postojówkach z przodu !!!

Interesuje mnie tylko czy mogę zgasić PRZEDNIE postojówki jak mam zapalone mijania żeby się ze sobą nie gryzły, tak:

images?q=tbn:ANd9GcQI6lrEM7g0hm_0VPtXKz2CCP_-II_swI6Rwc8hXAW9xihjy8j4

Opublikowano
no zgaś :D podczas uzywania mijania te postojówki i tak niczemu nie służą. Fakt jak sie jakis służbista znajdzie to sie doczepi czy to misiek czy diagnosta ale według mnie jest to o tyle delikatne że wrecz powinno tak być ze jak sie zapali mijania to gasną postojowe bo po co one wtedy, niczemu nie słuzą :)
szukam