Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam wielką prośbę w następującej sprawie. Parują mi szyby tylne przy pionowych uszczelkach o długości wielkość każdego z parowanego miejsca to wysokość około 4 cm i szerokość około 1 cm, w każdej stronie, w sumie cztery miejsca przy każdej z ramy drzwi. Nie wiem co z tym zrobić, chciałbym się tego pozbyć ale nie wiem czy wystarczy wymiana uszczelek, czy trzeba coś jeszcze zrobić. Przeszkadza mi to ponieważ chciałbym przyciemnić szyby ale w tym wypadku jak będą mi parowały to folia się będzie odklejała. Możliwe że ktoś z Was miał już taką usterkę, bardzo proszę o pomoc. Nie sposób wymienić uszczelki i płacić za coś nie wiedząc czy coś to pomoże.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mam ten sam problem, 4 cm pary, przy słupku. Ewidentnie wilgoć jest na tej wewnętrznej uszczelce, "aksamitnej".
Opublikowano
I coś z tym zrobiłeś ? Chciałbym przyciemnić szyby, ale do momentu kiedy się tego nie pozbędę nie ma sensu, bo wilgoć zje tą naklejaną folię. Pozostaje chyba wymiana uszczelki tylko nie wiadomo czy tą poziomą zewnętrzną przy dolnej krawędzi szyby, czy tą pionową zewnętrzną wokół obramowania szyby.
Opublikowano

Na razie pomogło porządne osuszenie tej "aksamitnej" wewnętrznej części uszczelki/wyściółki.

Sprawdzę po kolejnym myciu lub kolejnym deszczowym dniu ;-)

Opublikowano

oj, to nie wierzę żeby pomogło samo osuszenie. Coś mi się wydaje że trzeba będzie zmienić uszczelki, na wstępie z jednej strony. A jak pomoże to wtedy z drugiej strony wymienię.

Zależy mi na tych szybach przyciemnianych bo jak jadę z dziećmi to narzekają że im słońce świeci.

Opublikowano
Mam to samo, może się dowiem od kolegów jak wyeliminować :roll:

Będę wdzięczny, chciałbym to usunąć, strasznie mnie to męczy :twisted:

Opublikowano

U mnie po myciu było jeszcze raz przez chwilę.

Teraz są piękne pogody to pary nie ma.

Jak będzie wilgotniej to się okaże.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Byłem w BMW i okazuje sie niestety ze ten typ tak ma, mówili ze można próbować wymienić całość oszczepek ale nie dają gwarancji :( poradzili jeszcze jedno, jeździć cały czas na kłamie to nie powinno byc kłopotu. I taka kiszka teraz, zależało mi na przyciemnieniu szyb i teraz trochę bez sensu. Piecowe przeciętniaków to z kolei nie ma w Warszawie a do nie będę jeździł i zostawiał samochodu na cały dzień gdzieś w Krakowie czy w Zielonej Gorze