Skocz do zawartości

[E87] 120D 2006 dziwne wskazania temperatury zewnętrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakieś 2 dni temu po uruchomieniu silnika na wyświetlaczu gdzie do tej pory wskazywało mi poprawną temperaturę zewnętrzną, nagle diametralnie się one zmieniły i teraz oscyluje mi ona w zakresie jak zauważyłem od +46 do +50. Początkowo myślałem, że zmieniła się skala na Fahrenheita, ale jest ustawiona na Celsjusza nie wiem czym to może być spowodowane, może ktoś miał podobny problem? Wie ktoś czy jest możliwość aby z poziomu wyświetlacza pokazywało mi poziom oleju(mam standardowo bagnet do sprawdzania stanu, ale w komputerze nie ma takiej opcji) oraz temperaturę silnika?

http://images66.fotosik.pl/753/7b1a2b5aab984919med.jpg

Opublikowano
W moim przypadku takie wskazania były przy uszkodzonym czujniku zewnętrznym który jest pod zderzakiem
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisał kolega wcześniej u mnie podobnie, uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej. Został wymieniony wszystko póki co ok:).

Temat do zamknięcia.

Opublikowano
Warunek musi być oryginalny inaczej szkoda wymieniać zero efekyu :D
Opublikowano
  • Autor
Warunek musi być oryginalny inaczej szkoda wymieniać zero efekyu :D

Kolego póki co założony jest zamiennik jeśli coś nie będzie halo to jest gwar. 24 miesiące także zobaczymy. Wskazania w temp. w normie ;).

Opublikowano
To super mi nie zadziałał już nie odsyłałem z reklamacją ponieważ w tym momencie koszty przesyłki by przekroczyły wartość czujnika , poszedł do kosza :D