Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie narobilem dziadostwa.... nie dosc ze przylepilem lusterko wsteczne do szyby na kropelce to jeszcze szarpnalem i wycepilo sie z mocowania w sensie sa tam takie 3 zeby ktore nachodza na taka jak by srube i nie wiem jak to zalozyc.... a lusterko jest samosciemniajace... panowie czy jest wogole mozliwe odklejenie lusterka przyklejonego do syzby na kropelce...? i jak to zalozyc tak jak mowilem 3 zeby i sruba probowalem kombinowalem i nic ;/ boze co ze mnei za idota
Opublikowano
Więc jest problem :wink: Powiem ci tak kiedyś miałem właśnie przyklejone lusterko na tego typu klej w seacie i z racji wzrostu wsiadając lusterko dostało z bańki ,odkleiło się z tym że ze sporym kawałkiem szyby niemal został otworek na wylot więc uważaj z odklejaniem bo do problemu już tylko mały kroczek
Opublikowano
Gdzieś słyszałem, że czysty aceton pomaga usunąć klej kropelkę. Spróbuj może pomoże... nanieś na wacik i przyłóż do szyby aby zaciekło na klej. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, tylko aceton zrobi masakre z plastikiem lusterka:(
Opublikowano
probowalem ale to trzymie gozej niz spoina spawanaa boje sie o moja szybe za duzo wyczytalem tematow z ofiarami klejenia na kropelce.
Opublikowano

To po jaką cholerę tak kleiłeś jak się naczytałeś o szkodliwości tego rozwiązania?! :mad2:

Możesz próbować albo delikatnie odciąć, albo poświęcić lusterko i walczyć chemią. Magicznych rozwiązań nie ma.