Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. dziś wracając z pracy spotkało mnie coś przykrego. Poczułem sekundowy spadek mocy i od razu zaświeciła się kontrolka braku płynu chłodniczego. Zatrzymałem się i okazało się że wywaliło go całego nawet spadł wężyk przelewowy z chłodnicy.

Co więcej.. poczekałem aż ostygnie. Zalałem płyn do zbiorniczka i zapaliłem auto korek zostawiłem odkręcony. Chodzi normalnie żadnych bombli do zbiorniczka. Ale grzeje się niemiłosiernie szybko. I oczywiście zaraz gotuje po czym widowiskowa fontanna ze zbiorniczka..

Pytanie brzmi uszczelka czy pompa wody? Uszczelkę już przerabiałem w sumie objaw był ten sam. Aczkolwiek chciałbym wykluczyć pompę wody i upewnić się czy to uszczelka. Jakieś pomysły?

PS. Dodam że uszczelkę pod głowicą erling z planowaniem i sprawdzaniem ciśnieniowym robiłem rok temu..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
I to skutkowałoby aż takim wywaleniem płynu? Silnik chodzi dosłownie 2-3 minuty bez jakichś problemów nagle po 3 minutach wywala wszystko.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to może rzeczywiście pompa wody, Wirnik się oderwał i nie ma obiegu, ale tak naprawdę to bez wyjęcia nie będziesz wiedział......zakładam ze pasek klinowy jest na miejscu i nie spadł czasem :D :P

PZDR>

Opublikowano

Przecież żeby sprawdzić czy chodzi pompa wody wystarczy zobaczyć czy leci strumyczek z powrotu do zbiornika.

Pzdr