Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam duży problem, ponieważ od jakiegoś czasu mam bardzo dziwny dźwięk dochodzący z silnika podczas przyśpieszania, od 2.5tyś obrotów i tylko na drugim biegu.

Nie dzieje się to za każdym razem dlatego postanowiłem nagrać chociaż trochę jak to wygląda. Co myślicie o tym ??

Dodam, że miałem problem z wtryskiwaczem i został on wymieniony na inny używany i wydaje mi się, że od tego czasu ten dźwięk mi towarzyszy. Byłem teraz w serwisie na korekcji wtryskiwaczy i na drugim cylindrze miał wartość od 0.9 do 1.2.

Zaślepiony EGR, zmieniona odma z filterka na ten plastikowy, wyciągnięte klapki w kolektorze.

Rok temu padła mi też turbina ale kupiłem używaną niby po niskim przebiegu. Myślicie że może być to dźwięk wirnika w turbo ??

Brak błędów na kompie, auto ma kopa nic nie kopci, odpala bez problemu ;/

Opublikowano
Ja miałem podobny dźwięk, wymieniłem zawór sterowania turbo i ustało nie jestem pewien czy w twoim silniku taki zawór jeszcze jest ale jak jest i masz możliwość to spróbuj go podmienić.