Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam w końcu wolny weekend, dzisiaj wziąłem się za przełożenie zderzaka tył ze zwykłego na m pakiet. Demontaż przebiegł bezproblemowo. Jednak mam pewien problem. Mam przesunięcie na nadkolu, pomiędzy karoserią, a zderzakiem o jakieś 1,5 cm. (tam gdzie się kończy rant błotnika z karoserii, a przechodzi w zderzak). Nie mam ładnego zaokrąglenia, tylko przesunięcie. Zamieszczam przykładowe zdjęcie, mające zobrazować problem:

http://i62.tinypic.com/momxd.png

Czy da się jakoś to wyregulować na samych odbojnikach? Miał ktoś taki problem? Jutro zrobię zdjęcie swojego auta.

Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zderzak do belki mocowany jest na kołkach rozporowych, i jak na mnie to tu leży problem.

Na odbojnikach nie ma regulacji.

Przy zamienniku raczej nic nie zrobisz.

Opublikowano

Właśnie zderzak jest ori. Nie zamiennik. Faktycznie teraz myślę, że mogłem nawet rozwiercić otwory montażowe i go dopchnąć bliżej. Zderzak dostałem z belką, ale bez kołków. Także na 100% tam jest problem.

Dzięki za odpowiedzi.