Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej

Mam dość nietypowy problem, mianowicie jeśli jadę w ruchu i chcę delikatnie przyśpieszyć, ale tak ciut ciut, to auto zaczyna delikatnie szarpać (przyśpiesza, brak przyśpieszenia jakby odcięto powietrze,paliwo, znów przyśpiesza i później jest spokój i pomału przyśpiesza. Jest do dość dziwny objaw bo w zasadzie trzeba nacisnąć bardzo delikatnie pedał przyśpieszenia i wtedy to się pojawia, jeśli wcisnę mocniej to nie ma żadnych problemów. Co najdziwniejsze w zimę ten efekt nie występuje, już o nim zapominałem:) zrobiło się trochę cieplej i problem powrócił. Jak jest poniżej 5 stopni to efekt ten nie występuje. Efekt ten jest w zasadzie odkąd kupiłem samochód, a w między czasie zrobiłem następujące rzeczy:

-koło dwumasowe wraz ze sprzęgłem

-termostaty

-turbina nowa nieregenerowana

-aktualizacja całego oprogramowania wraz z chipem robiona przez dziqsek-a.

Wtryski są ok, przelewy wyszły dobrze, w impie na zimnym mają od 0.0 do 1,2. później się to wyrównuje od 0,0 do 0,5. Ropę leje lotos dynamic plus co 2 tysiące wlewam liqui moly do smarowania CR od jakiegoś czasu, ponieważ wcześniej falowały mi delikatnie obroty, ale po zalaniu już 2 baku i tego środka, obroty się uspokoiły. Wczoraj podmieniłem jeszcze przepławkę na 100% dobrą z innego samochodu, a swoją wsadziłem do drugiego, u mnie nic się nie zmieniło i u kolegi również. Kurcze ratujcie, bo jest to dość irytujący efekt, a nie lubię jak mi coś nie działa w samochodzie, jakbym chciał :mad2: :cry2:

Edytowane przez blazej123
Opublikowano
O przepustnicy nie pomyślałem, możesz mi powiedzieć gdzie to jest?? Jak to rozkręcić, bo mam od kogo wyciągnąć, albo numer części podać? Będę wdzięczny
  • 5 miesięcy temu...