Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bylem dziś u lokalnego dilera (Bristol, UK)

Chciałem zamówić kierownice performance do mojego auta z niebieskim paskiem

Powiedziano mi, ze do mojego auta pasuje tylko kierownica z zółtym paskiem (no 32302157308).

Z niebieskim paskiem owszem sa, ale tylko do M Power

Ja mam E93 LCI 330D

Mogę zamówić kierownica z niebieskim paskiem do Mki automat (łopatki) i zamontować bez problemu do mojego auta?

Opublikowano
W salonie mieli rację, aczkolwiek różnica jest moim zdaniem wyłącznie wizualna tj. żółte a niebieskie przeszycie na godzinie 12. Kierownica powinna pasować, tak samo jak kierownica z M3 pasuje p&p do zwykłego e90.
Opublikowano

Czyli z tego co znalazlem w nacie, kupuje

32302212773 kierownica z otworami na łopatki

32300430403 oslona na przod z otworami na przyciski

I ten komplet podchodzi na 100% do mojej e93 lci?

Opublikowano
Powinno pasować. A jeszcze tylko się spytam, bo nie daje mi to spokoju. Dlaczego obstajesz przy kierownicy z niebieskim obszyciem, skoro ta z żółtym dedykowana jest do twojego modelu samochodu?
Opublikowano
Jeszcze jedna sprawa. Bardzo istotna. O ile w wersji ze skrzynią manualną nie ma znaczenia, kierownice żółta i niebieska pasują naprzemiennie. W przypadku wersji ze skrzynią automatyczną z łopatkami, wpływ ma kształt samych łopatek. M3 ma inne łopatki, zwykła wersja także. Kształt wycięć w kierownicy może odgrywać decydującą rolę!
Opublikowano
Powinno pasować. A jeszcze tylko się spytam, bo nie daje mi to spokoju. Dlaczego obstajesz przy kierownicy z niebieskim obszyciem, skoro ta z żółtym dedykowana jest do twojego modelu samochodu?

Jakos z niebieskim bardziej mi się podoba :cool2:

Po jeszcze jednej rozmowie z serwisem zamówiłem w końcu z zółtym paskiem dedykowana do mojego auta.

Nie będę ryzykował