Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam problem na niskich obrotach auto bardzo wolno przyspiesza dopiero po przekroczeniu okolo 2.5tys wciska w fotel mam wrazenie jakby sie dusil... stalo sie to po wymianie uszczelek kolektora ssacego,wydechowego na zeliwny,swiec zarowych i wszystkich uszczelek przewodow cisnieniowych turbo-przepustnica bo troche sie pocily. ktos moze wie co moglem zruszyc lub mial ktos z was podobny problem. moje bmw to e61 525 d automat 2006r. z gory dziekuje za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedyś ktoś tu na forum opisywał podobny przypadek po demontażu kolektora ssącego i powodem był przytrzaśnięty któryś wężyk od podciśnienia.
Opublikowano
Tez mi sie wydaje ze to jakas drobnostka. A czy takie obiawy moze dawac uszkodzony zawor egr? Bo wcisnolem go kluczem rurkowym zeby sprawdzic czy nie jest zapieczony i może membrane uszkodzilem...?
Opublikowano

Najlepiej byłoby podpiąc pod INPĘ i zobaczyć w trakcie jazdy parametry LIVE DATA - które z nich kuleją. Wtedy będzie już jakiś trop. Bo teraz to możesz tropić dłuuuugi czas i faktycznie może się okazać, że jakaś pierdoła (np źle podłączone/zamienione gdzieś wężyki od podciśnienia).

Pzdr.

Opublikowano
raczej wezyk od podcisnienia nie jest przytrzaśnięty bo kolektor ssacy byl 2 razy zdejmowany przeze mnie i mechanika ale sprawdze jeszcze rozmieszczenie tych wężyków...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź też szczelność przy kolektorze wydechowym bo takie objawy daje kiedy pęknie (metalowy).
Opublikowano
kolektor zmienilem na żeliwny. blaszany byl juz popękany, mial przedmuchy i czuc bylo spaliny w kabinie, mialem problem z docisnieciem ostatnich 2 nakretek bo zmienialem go bez demontażu wtryskow i oslony plastikowej pod wtryskami ale juz nie czuc spalin wiec chyba jest ok :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam ponownie. zrobilem maly test inpa. wszystkie testy robilem podczas jazdy wciskajac gwaltownie pedal gazu i wydaje mi sie ze chyba cos jest nie tak z masa powietrza... prosze o pomoc w rozszyfrowaniu tych wskazan
. z góry dzieki ;)