Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=44&t=72889

Witam

Na wstępie chciałbym powitać wszystkich forumowiczów BMW-klub.pl Mam na imie Michal i pochodzę z woj lubuskiego, Świebodzin w zeszłym tygodniu sprzedałem swój samochód renault laguna 1.9 diesel moc 120 KM. Rozglądam się za nowym autkiem jestem pewny że to będzie BMW 3 tylko ktora wersja silnikowa. Marzy mi się legendarny silnik 3.0d, miesięcznie robię minimum 600 kilometrów z laguną dieslem nie miałem żadnych problemów, ale w tych silnikach od BMW jest już filtr cząstek stałych, czy pokonując rocznie ok 12 - 15k km mogę śmiało brać 3.0d ?

bardzo proszę o opinię na temat tego modelu

serdecznie dziękuję

michal

Opublikowano

Dzwoniłeś do aso pytając o historie auta ?

Od tego zacznij .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Witam,

czyli co najpierw dzwonię do sprzedawcy proszę o numer VIN a następnie do najbliższego ASO aby udzielili mi danych na podtsawie vin'u ? czy to zgodne z prawem ASO wyda mi historię tego samochodu?

dziekuje za odpowiedź

michal

Opublikowano

Przede wszystkim VIN i wrzuć go tez tutaj - patrz regulamin działu!!!

Po nr vin jak dobrze zagadasz w ASO dostaniesz całą historię.

Kolega Spinacz2100 z forum sprzedaje to:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5194664281

Dosyć mocno go tu reklamuje, więc może auto warte uwagi - zawsze to lepsze niż kupno u handlarza

Opublikowano
Witam,

czyli co najpierw dzwonię do sprzedawcy proszę o numer VIN a następnie do najbliższego ASO aby udzielili mi danych na podtsawie vin'u ? czy to zgodne z prawem ASO wyda mi historię tego samochodu?

dziekuje za odpowiedź

michal

Przede wszystkim ten temat za chwilę umrze śmiercią naturalną - jeśli nie uzupełnisz go o VIN.

Rozkodujesz go sobie sam.

Posiadając VIN możesz spróbować poznać historię serwisową - ale zacznij szczerze rozmawiać ze sprzedawcą

Kierują Tobą uczciwe zamiary zakupu auta - i tego samego oczekuj od sprzedawcy - uczciwości historii serwisowej.

Samochód z tego co widzę nie sprzedaje typowy właściciel...ale "właściciel" zwany handlarzem...pamiętaj o tym.

Po za tym jeśli robisz 600 km miesięcznie...czy jest sens takiego silnika? Chyba, że kierujesz się miłością do klekotu silnika wysokoprężnego itp.

EDIT:

Znowu Bronx_l był szybszy... :cool2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.