Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
blademan z osiagami juz tak jest po tygodniu jazdy znowu malo :D widze na tym forum jakos cisza juz widzialem wczesniej twoja furke na sporcie tam ludzie czesciej maja cos do powiedzenia :cool2:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano

Riko, ja na codzien jezdze innym autem i e63 mam w sumie tylko na weekend, ale przydaloby sie cos mocniejszego na pewno.

E63 to jakby nie patrzez juz stary kapec i na tym forum jest wiecej fajnych samochodow :cool2:

Opublikowano
stary ale jary zobacz auto ma juz ponad 10 lat a cena jego wieksza niz seri 7 oczywiscie z tego roku plusem jest ze auto jest dosyc niespotykane sportowe a zarazem do bolu komfortowe jak dla mnie kwintesencja bmw wyglad ponadczasowy sport elegancja i ogromna radosc z jazdy :8)

Moje 730d==>

Opublikowano
6 to zawsze było duże GT, bardziej wygodne niż sportowe. Oczywiście wygodne dla 2 osób :) Jak dla mnie fajne auto na weekend, a jeśli chodzi o silnik, to chyba najmniej problematyczna benzyna z tych co tam były.
Opublikowano
stary ale jary zobacz auto ma juz ponad 10 lat a cena jego wieksza niz seri 7 oczywiscie z tego roku plusem jest ze auto jest dosyc niespotykane sportowe a zarazem do bolu komfortowe jak dla mnie kwintesencja bmw wyglad ponadczasowy sport elegancja i ogromna radosc z jazdy :8)

Gdyby mi sie nie podobal to na pewno bym nim nie jezdzil. 6er jak tylko zobaczylem w 2004r za gowniarza to sie zakochalem ;)

Co do komfortu to za wiele go nie mam na obecnym zawiasie ;)

6 to zawsze było duże GT, bardziej wygodne niż sportowe. Oczywiście wygodne dla 2 osób :) Jak dla mnie fajne auto na weekend, a jeśli chodzi o silnik, to chyba najmniej problematyczna benzyna z tych co tam były.

Dokladnie, auto tylko dla 2 osob bo z tylu to za wiele miejsca nie ma. Ogolnie E63 jest strasznie niepraktycznym autem... Mi moja 6tka sluzy typowo weekendowo, a co do silnika to taki byl zamiar - nie chcialem V8 ze wzgledu na klopoty z nim zwiazane. Mysle, ze juz wyleczylem swoje auto ze wszystkich bolaczek na dzien dzisiejszy. Ogolnie kupilem swojej drugiej polowce malego upalacza do miasta i moge zmienic auto dla siebie wiec nie wiem czy 630i dlugo zagosci w moich rekach.

Opublikowano
Ja to nadal choruję na E63 M6, ale to auto nie ma żadnego logicznego uzasadnienia :D Kłopotliwe w utrzymaniu, szybkie jest tylko na prostej, na tor się nie nadaje. Skłaniam się chyba bardziej przy cabrio, bo przynajmniej dobrze silnik słychać, ale z drugiej strony, waga zabija jeszcze bardziej osiągi auta.
Opublikowano
Ja to nadal choruję na E63 M6, ale to auto nie ma żadnego logicznego uzasadnienia :D Kłopotliwe w utrzymaniu, szybkie jest tylko na prostej, na tor się nie nadaje. Skłaniam się chyba bardziej przy cabrio, bo przynajmniej dobrze silnik słychać, ale z drugiej strony, waga zabija jeszcze bardziej osiągi auta.

Mialo byc M6 E63, ale juz o nim zapomnialem ze wzgledu na awaryjnosc i wlasciwosci jezdne. W podobnej cenie wolalbym jednak E92 M3 i piekny dzwiek V8. Ogolnie sam nie wiem czego chce wiec kolejne auto moze byc zaskoczeniem rowniez dla samego mnie :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj wzialem sie za modul mulf/bluetooth w moim e63.

Modul znajduje sie z oparciem kanapy po prawej stronie. Aby sie do niego dostac musimy wyjac kanape: dol jest na dwoch zatrzaskach wiec wystarczy mocno pociagnac ku gorze. Po czym mamy dwie nakretki do odkrecenia na dole oparcia i musimy wyjac dwa zaglowki, ktore rowniez trzeba wyjac silowo.

Aby wszystko dzialalo poprawnie potrzebujemy zrobic 'bypass' dwoch kabli swiatlowodu.

Tutaj wiecej info na ten temat:

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=899072

a tutaj dwie fotki jak ten bypass wyglada.

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/910/xyz1YI.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/910/zUyUsg.jpg

Jak ktos nie chce wydawac sporo kasy na nowy modul jest to najlepsze rozwiazanie.

Opublikowano
Masz tak chaotyczny ten opis, że kompletnie nie rozumiem co zrobiłeś i po co ;]
Opublikowano
napewno sie przyda dla potomnosci:) jakies nowe mody ? ostatnio pisales cos ze zmieniasz fure jest juz cos na oku ?? :wink:

Moje 730d==>

Opublikowano
Masz tak chaotyczny ten opis, że kompletnie nie rozumiem co zrobiłeś i po co ;]

sorry za roztargniecie, kopiowalem z innego forum.

Mialem problemy z zacinajacym sie idrive oraz zanikajacym dzwiekiem. Najczesciej uszkodzony modul bluetooth powoduje takie objawy - tak tez bylo u mnie tym razem. Aby wszystko dzialalo jak nalezy trzeba zrobic bypass na dwoch swiatlowodach, ktore normalnie sa we wtyczce wchodzacej do owego modulu.

napewno sie przyda dla potomnosci:) jakies nowe mody ? ostatnio pisales cos ze zmieniasz fure jest juz cos na oku ?? :wink:

Na Polskich forach nie moglem za wiele znalesc na ten temat, dlatego tez sie podzielilem z Wami jak to wyglada w praktyce - 30min roboty.

Brak nowych modow. Na oku cos mam i nie jest to niestety bmw. Troche sie zmienilo od ostatniego czasu i potrzebuje czegos wiekszego dla mojej drugiej polowki, a sobie za jakis czas sprawie cos do typowego 'upalania' na tor :P

Opublikowano

Taaa, baby zabijają motoryzację w facetach :P

Potem będzie liczenie wydatków, ile to na swoje auto wydajesz, a lepiej nową kuchnie było by zrobić..