Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Padła mi pompa ABS ASC o numerze 34.51-1 164 896 i sterownik 34.51-1 164 897.

Niestety ceny takiej pompy są kosmiczne w porównaniu do innych. Moje pytanie czy można dobrać jakiś zamiennik, a jeżeli tak to jaki? Czy muszę jednak wyskoczyć z 3-4 stówek? Z góry dzięki za każdą pomoc.

Opublikowano

Cześć

Twój samochód to Compact??

Jestem w podobnej sytuacji, tzn. mój sterownik ma pewien mankament ale generalnie działa. Kusi mnie czasem żeby go wymienić...

Ceny zazwyczaj są koło 4 stówek, ALE da się znaleźć też koło 100zł. Po pierwsze jak coś jest z E46 to jest droższe :D szukaj pod hasłem E36 wtedy często jest taniej, szukaj nie po numerze w wyszukiwarce bo często nie podają numeru w treści opisu ale odczytasz ze zdjęcia lub dopytasz sprzedawcę.

Ostatnia rzecz, której nie gwarantuje, to podobno numer nie musi się zgadzać, podobno wystarczy żeby to byla pompa ASC w tej obudowie z tą wtyczką (uważaj bo DSC wygląda tak samo). Numer tej części się zmienił i to komplikuje szukanie.

Zawsze możesz zadzwonić albo podjechać do ASO i może coś powiedzą.

Co jest objawem popsutej pompy u Ciebie? Może to sam sterownik, wtedy istnieje jeszcze opcja reanimacji?

Będziesz umiał odpowietrzyć pompę?

Powodzenia i daj znać czy się udało

Opublikowano
No i teraz jestem głupi. Właśnie wszedłem na realoem i wedlug nich w moim aucie powinna być pompa o numerach 3451 6756287. Jeszcze 1 pytanko. Jak dokładnie powinno być z kontrolką od ASC? Czy w e36 ona mruga jak zaczyna działać ASC czy jest tak, że jak jest włączone ASC to nic się nie świeci a jak wyłączone to świeci się non stop??
Opublikowano

hehe mówiłem ze jesteśmy w podobnej sytuacji

realoem sprawdzałem też, generalnie numery z realoem sie zgadzają

nie dotyczy to jednak asc, spróbuj ten numer z realoem znaleźć na allegro :)

prawdopodobnie numer zmienił się w trakcie produkcji, może ten z realoem jest aktualny, a może to co mamy w aucie... nie wiem

Żeby mieć pewność zadzwoń do jakiegoś ASO, tego już nie zrobiłem ale kiedys wrócę do tematu

co do działania ASC jest tak jak mówisz: wyłączone lub popsute pali się cały czas, włączone lampka zgaszona, w trakcie działania mruga

U mnie jest taki defekt że nie mruga, a działa bardzo dobrze.