Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy forumowicze :)

kolejne moje pytanie jeżeli już takie było to przepraszam najmocniej

sprowadziłem z Niemiec E 46 w gazie ICOM , sterownik JTG koszt instalacji gazowej to prawie 3 tys euro.

jednak nie podoba mi się sposób palenia i czas jaki muszę odczekać a mianowicie. Po przekręceniu stacyjki do zapalenia się kontrolek odpala się ten sterownik, w instrukcji która jest niestety po niemiecku piszę że muszę odczekać 50 sek. zanim odpalę auto wtedy zaczyna się liczenie ilości gazu w butli jeżeli nie poczekam tych 50 sek. samochód pali na gazie co widać po długości palenia, czy to normalne jest ? obecnie nie mam butli jest w firmie która " spolszcza" butle niemieckie na polskie auto pali na benzynie sterownik wyłączony i pali od " strzału", po odpaleniu miga pomarańczowa dioda która sygnalizuje ze auto zaraz jest w trakcie przełączenia się na gaz. jeżeli nie odczekam tego czasu pale auto na gazie i żadna dioda już nie miga .

Pozdrawiam Maciek

Opublikowano
Mam ta samą instalacje i nie czekam żadnych 50 s.bo auto odpala na benzynie i dopiero po tych 50 s.przelacza sie na gaz.