Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, świeci mi od około miesiaca kontrolka prawego tylnego światła, najpierw myslałem że to światełko w bagażniku bo było wypalone, wymieniłem ale dalej świeci, kontrolka gaśnie jak zatrzymuje auto ale po chwili znowu się zapala, czasami wgl nie świeci a czasami świeci cały czas, czyli losowo :) podpiąłem pod inpę i był jeden błąd a konkretnie:

1 to stepping motor defect

usunąłem - kontrolka przestała świecić, wylaczylem i włączylem zapłon i zapaliła się znowu i od tej pory są 2 inne błędy (tamten zniknał):

69 rear light 3 (E85: turn light front) right defect"

oraz

71 rear light 3 right defect

dodam, że przeglądałem plik FSW_PSW żeby wyłączać po kolei sprawdzanie świateł ale ten plik wydaje się mały, nie ma tam tych linijek np od świateł rejestracji :?:

ktoś coś wie?

Opublikowano
Pewnie glupie pytanie ale gdzie tego szukac i co zrobic, strzelam ze nie wystarczy dostac sie do zarowek z tylu po prawej i cos docisnac ? :D
Opublikowano
Sprawdź z tyłu po prawej czy kostce brązowy kabel się nie wypiął. Miałem tak kiedyś. Kabel był w kostce, ale lekko cofnięty. Przez to może się lekko opalić, ale jak dociśniesz powinno być ok.
Opublikowano
Chyba to nie to... dociskałem był minimalnie luźny ale kontrolka swieci dalej, wpiąłem i dociskałem płaskim śrubokrętem w tą dziurke styk kabla ale [BAD] zero rezultatów.
Opublikowano
akurat ten styk jest jakby innego koloru niż inne to fakt, jakby bardziej ciemny, w nocy jak wracałem do domu trasa 30km to kontrolka nie zapaliła się ani razu :shock: dzisiaj rano znowu ...