Skocz do zawartości

325i - ciągle leci ciepłe powietrze na nogi i szybę(zwarcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przeszukałem dużo tematów i nie znalazłem rozwiązania, otóż przy włączonej opcji AUTO w panelu klimatronik i ustawieniu 16st. na środku leci zimne, lecz na nogi i szybę ciepłe powietrze :/

Sprawdzałem elektrozawór jest sprawny, również inny podłączałem na krótko i chodzą, również sprawdzałem panel sterowania podłączyłem swój do innej e46 i jest sprawny. Problem pojawia się we wtyczce do elektrozaworu, ponieważ nie daje ona żadnego napięcia, próbowałem też na krótko podłączyć żarówkę zmieniając temp. od 16 do 32 i nic, żarówka w ogóle się nie zapala...

Bezpieczniki również sprawdzałem i wszystkie są ok.

Sprawdzałem w Inpie w klimatyzacja IHKA i pokazuję błąd elektrozaworu, zamieszczam niżej screena:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/53bbc3b7a114f21a.html

Jakieś pomysły jak naprawić by napięcie powróciło ? Proszę o pomoc

Opublikowano
Miałem ten sam problem. Dzisiaj się z tym męczyłem kupiłem nowy (używany) elektrozawór i nadal nie działa. Zajrzałem w bezpieczniki patrzę no niby dobry ale wziąłem inny bezpiecznik włożyłem i wróciło chłodzenie może spróbuj ? Albo to zwykły zbieg okoliczności albo cud dam znać jak pojadę w dłuższą trasę niż 3km. Rozkręć elektrozawór na części i zobacz czy uszczelka/sprężynka działa jak należy.
Opublikowano
Który nr bezpiecznika wymieniles? Rozbieralem i dziala ok,tez kupiłem uzywke i nadal elektrozawor nie dostaje napięcia. Daj znać czy działa Ci po przejechaniu 3km.
Opublikowano

Bezpiecznik nr 62, u mnie znajduje się w dolnym prawym rogu dwa bezpieczniki o oznaczeniu 7,5 czerwone (ten lewy)

EDIT: Sprawdzone, elektrozawór na 90% działa. Nie mogę być pewny bo muszę klimę nabić ostatni raz rok temu w kwietniu a, że ciągle włączona to już nie chłodzi tak jak powinna. Jedno jest pewne, pozbyłem się efektu non stop gorącego powietrza na nogi i szybę, we wszystkich kratkach wieje powietrze o takiej samej temperaturze. Resztę dam znać jak nabiję klimę czyli możliwe, że za tydzień. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ok sprawdzę ten bezpiecznik wymienię go na nowy. To super, że udało CI się rozwiązać problem. :P Pozdrawiam i czekam na odpowiedź jak sprawdzisz. :D

EDIT:

Jednak nic nie dało, wymieniłem bezpiecznik na nowy i nadal bucha gorącym :(...