Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od tygodnia posiadam pierwsze swoje w życiu BMW. Mam również kilka pytań.

Mam problem z szyberdachem, niestety otwiera się do połowy potem coś strzeli i nie otwiera się dalej, a i ze zemknięciem jest problem... w czym mogę szukać przyczyny?

Drugie pytanie sprowadziłem ją z Niemiec na dzień dzisiejszy ma przejechane 240 tys. od samego początku była serwisowana w autoryzowanych serwisach według książeczki serwisowej. po przejechaniu 60 tys. zamontowali go niej gaz koszt gazu to 3 tys euro. Czy nie ma przejechane za dużo na tym gazie ? czy mogę się czegoś obawiać?

Maciek.

Opublikowano

jeśli chodzi o szyberdach wartoby było sprawdzic slizgi zasłony.

1. musisz odkrecic szybe po 3 śruby torx na strone rozmiaru juz nie pamietam

będziesz miał wówczas dostep do zasłony szyberdachu. Po lewej stronie są takie wymienialne ślizgi możliwe ze są już zmęczone i nie spełniają swojej funkcji najlepiej je wymienić kosztują grosze. Zamontowane po 2 srubki torks na jeden ślizg.

Dobrze bedzie jak zdejmiesz sobie zasłone posprawdzasz prowadnice czy nic tam sie nie dzieje. Zalecam też dokładne wyczyszczenie jakis odtłuszczaczem w szpraju z dość dużym ciśnieniem tak by wydmuchać i cały ten syf który zapewne tam jest (nie musisz sie martwić że coś chlapnie do środka tam sa weżyki odprowadzające wode i jeżeli są dobrze założone to nie bedziesz miał powodzi) jak sobie wyczyśisz najlepiej bedzie zapsikać jakimś smarem w szpreju.

nic trudnego

u mnie sie tak zaciął szyberdach że wyskoczyła linka z prowadnicy i wtedy musiałem troche wiecej roboty wykonać jak by ci było potrzebne to tutaj jest moja robota:

viewtopic.php?f=69&t=266433

co do gazu to nie wiem jak niemcy zakładali to pewnie skutecznie działa :D

co do jeszcze szyberdachu jest od groma informacji wiec szukaj