Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hejka,w tamtym roku mialem problem z tym sterownikiem.Problem ustapil,pozniej znowu bylo szarpanie buda i blad sterownika.Wymienilem ten sterownik miesiac temu.Dzisiaj znowu ten sam problem.Moje pytanie brzmi nastepujaco,co moze byc przyczyna,ze caly czas mam problem z tym sterownkiem? Drugie moje pytanie brzmi nastepujaco,czy warto regenerowac ten sterownik?Mechanik mowil mi,ze jest to kiepskim rozwiazaniem,poniewaz w razie jakiegos przepiecia,moze uszkodzic elektronike.
Opublikowano

Pytasz

czy warto regenerowac ten sterownik?

Jeśli jest sterownik uszkodzony to go warto regenerować np u Roger co Co Sfinks podał link , facet jest spoko nie naciągacz.

Tylko sobie należy zadać pytanie czy te objawy są na pewno przez uszkodzenie sterownika ?

Zresztą Jak sterownik nie będzie uszkodzony to sądzę że Roger Ci to powie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Gdzie Ty widzisz dwa numery ? to może je podaj to będzie łatwiej z odpowiedzią.

..........................................................................................

Opublikowano
Znalazlem taka wypowiedz z innego watku : " dnośnie sterowników to BERU w swoim katalogu do 4 cyl. oferuje sterownik o nr. 0 522 120 701 który jest tożsamy z sterownikiem BMW o nr. 12 21 7 786 821. Niestety w 08/2005 BMW zastąpiło ten sterownik innym o nr. 12 21 7 801 200 - dostępnym tylko w serwisie. Może ktoś wie czym się różnią się te sterowniki (oprócz ceny - beru dwa razy tańszy), czy ich zamiana wymaga programowania ?"
Opublikowano
bylo szarpanie buda i blad sterownika

Mógłbyś rozwinąć temat, jakie szarpanie, w jakich okolicznościach?

Opublikowano

Historia sterownika o zmienionych nr jest prosta : był sobie sterownik o Nr 12 21 7 786 821 ale się okazał że to nie wypał więc go poprawiono i mu nadano nowy Nr 12 21 7 801 200.

Nie słyszałem aby ktoś robił adaptacje po ich zamianie.

Opublikowano
Bo się tylko wyciąga i tyle.Poza tym żeby stwierdzić czy to sterowniki to ważne jakie są błędy.Przykładowo czy pokazuje cztery świece czy np. jedną
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Piszesz

mam blad 4 swiec,wiec na pewno to sterownik

Jak sprawdziłeś że prąd dochodzi do sterownika a sterownik nie podaje na świece żarowe to na pewno sterownik.

Inna sprawa to pisałeś że nie dawno wymieniałeś sterownik i jak go nowego kupiłeś to powinien być ten ulepszony ?

Obecny sterownik jakie ma Nr ?

Opublikowano
Kolego nie moge zrozumiec jednej rzeczy,dlaczego kazdy mowi ze ten o drugich numerach jest poprawiony ?

Ja o tym nigdy nie słyszałem ale jeśli wskażesz mi jakiś link do tego to chętnie poczytam.

A moze wcale nie jest poprawiony :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Linku Ci nie podam,bo takowego nie ma.Natomiast,sterownik Beru,ktory kupujemy w sklepach ma numery Beru GSE 101 oznaczany też numerem 0 522 120 701 i kosztuje +- 210 zl.Sterownik oferowany przez Aso kosztuje 480 zl i ma calkowicie inne numery 12 21 7 801 200.Ponoc jest poprawiony i juz nie ma problemu z nim.
Opublikowano
Witam a nie proscjej kupić za te 210 i od razu wysłać do Rogera i poprawić od razu i tak koszt nowego plus regeneracja wyjdzie taniej niż aso
Opublikowano
Autor ma już jeden i nie chce regeneracji z dożywotnią gwarancją....chce nowy ....nie ma co namawiać i tak wie lepiej :cool2: :cool2:
Opublikowano
Beru GSE 101 oznaczany też numerem 0 522 120 701 i kosztuje +- 210 zl.Sterownik oferowany przez Aso kosztuje 480 zl i ma calkowicie inne numery 12 21 7 801 200.Ponoc jest poprawiony i juz nie ma problemu z nim.

Bo logiczne jest iż ASO nadaje swoje numery części mimo,ze cześć jest ta sama.Nie nosi tylko nazwy producenta i jest znak BMW ..przykładowo

Twoja logika mnie dobija kolego.....sorry

Poza tym ten co to powiedział nie ma pojęcia o konstrukcji sterownika :mad2: :mad2:Nawet jeśli to prawda to tylko zrobili go TYLKO mocniejszym.

Zresztą gdybyś zadzwonił do Rogera to w kilka minut by Tobie to wyjaśnił no ale po co skoro ASO wie lepiej....