Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie,

Piszę do was ponieważ już mi ręce opadają...

Kupiłem E36 z silnikiem 1.8 z gazem z 93r, auto paliło na benzynie i gazie, po kilku dniach padła pompka paliwa i nie dochodził do niej prąd więc zawiozłem autko do mechanika, który zrobił taki numer, że auto już nie paliło ani na gazie ani na benzynie, nie było iskry. Auto zawiozłem na lawecie do innego mechanika, który trzyma mi je 5 dzień i nie ma zielonego pojęcia co jest grane, wymienił mi już: czujnik położenia wału, czujnik położenia rozrządu, cewke i dalej nie gada... Mógłby ktoś poradzić co tu może być nie tak? Wszystkie bezpieczniki i przekaźniki przepatrzone.

Opublikowano

Mi sie wydaje, ze ja zadnego immo nie mam, oprócz wspomagania i c.zamka w aucie nie mam nic.

Mechanik twierdzi, że mam zwarcie na cewce ale cewka została wymieniona i to samo, dodam że nie można było sie połaczyc z komputerem i zczytać błędów.

Opublikowano

zobacz czy po przekręceniu stacyjki masz napięcie na cewce, jeżeli jest napięcie a czujnik położenia wału na 100% sprawny, to może być komp. uwalony

a czyjnik położenia wału masz wymieniony na oryginał czy zamiennik?

Opublikowano
Kompa kupiłem przed chwilą i zawiozłem mechanikowi, ma mi dzisiaj dać znać co i jak. Czujnik położenia wału oryginalny i na 100% sprawny, jeśli chodzi o cewke to wiem tylko że na niej jest zwarcie.
Opublikowano
trzeba przedzwonić kable: czujnik wału - sterowenik,sterownik - cewka, sparawdzić napięcie na cewce czy jest po przekręceniu stacyjki i kręceniu rozrusznikiem, upewnij się że niema immo, jest prosta zasada odpalenia silnika - przy kręceniu rozrusznikiem na czujniku wału pojawia się impuls ,co wzbudza sterownik i on podaje sygnały na cewke i ma być iskra wtedy auto pdpala, jak napięcie jest na cewce a sterownik podaje sygnały to ma być iskra, szukaj w tych połączeniach, ale Twój mechanik to chyba zna te proste zasady