Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z ustawieniem maski. Mianowicie maska po stronie kierowcy przy kierunkowskazie sklada sie rowno z blotnikiem a od strony pasazera jest dziura na 1.5 cm nad lampa i przy blotniku. Dodam ze blotniki skladaja sie dobrze z drzwiami. Prosze o pomoc bo wyglada to masakrycznie.
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Maske wyregulowalem sam po dlugim dopasowywaniu. Rozebralem caly przod i okazalo sie ze roznica miedzy lewym a prawym maroznikiem blotnikow to ponad 1,5 cm i fabryczna regulacja nie moglem tego zniwelowac. Dlatego zastosowalem podkladki pod zawiasy maski i po dlugich meczarniach wyszlo mi to w miare dobrze.
Opublikowano
A czy robiłeś może do tego jakieś zdjęcia? W których miejscach trzeba było zastosować podkładki?
Opublikowano
Zdjec nie robilem ale u mnie w aucie prawy blotnik byl nizej niz lewy i podkladki wlozylem pod lewe mocowanie maski do pasa przedniego. Podkladki uniosly caly zawias o jakies 3 mm i przez to ranty maski zeszly sie z rantami blotnikow.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie był przypadek trochę inny.Po zakupie auto poszło do remontu podłogi. Po ukończeniu napraw zacząłem wszystko składać w całość.

Maska odstawała od błotnika z prawej strony(oczywiście z punktu widzenia kierowcy) około 1cm.

Pomyślałem nie oryginalny błotnik pewnie dlatego tak jest :duh:

Jak się później okazało i to całkiem przypadkiem że miałem zerwany sworzeń nr 28 http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=HD51-EUR-06-1993-E34-BMW-525i&diagId=41_0467 Zauważyłem to przypadkowo przy składaniu grilla.

I to wcale nie było widać dopiero po próbie wykręcenia jej było widać że gwint jest ścięty, nie trzyma się zawiasu i się przesuwa w czasie zamykania maski co powoduję zmianę położenia maski względem błotnika.

U mnie ten sworzeń był zerwany z lewej strony i maska odstawała z prawej.

Sprawdź ten element bo to on może robić ci całe zamieszanie :)