Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o radę: w moim BMW X3 3.0i (USA) mam zamontowaną instalacje gazową: STAG 300, wtryski AC W01BFC. Ciągle zapala mi się kontrolka, która po podłączeniu komputera informuje o ubogiej lub bogatej mieszance. Jadę do "fachowców", ustawiają na nowo, czasami test w trakcie jazdy i na kolejny dzień ponownie to samo - kontrolka. I tak cały czas. Czy ktoś z kolegów wie o co chodzi? Czy miał taki problem? Nowa instalacja a żaden "fachowiec" nie potrafi tego zrobić! W czym problem.....?
Opublikowano

Może zmień fachowców i inni Ci inaczej ustawią? Skocz na forum LPG http://lpg-forum.pl/stag.html

Tam są spece od gazu i oni zrozumią twoje problemy.

Ps. gdzieś mi sie obiło o uszy system się sam przestawia aby sie dostosować do stylu jazdy ale się nie zagłębiałem w temacie i może do końca nie zrozumiałem.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Dziekuje Kolego za rade. Od 2 miesiecy nie moge znalezc dobrego fachowca. Wszedzie sami partacze i naciagacze. A wiem, ze temat jest do ogarniecia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Skąd jesteś? Jeśli z Wlkp to polecam Pitec.pl

Zresztą, nawet jeśli nie z Wlkp to warto podjechać i Piotr na pewno coś poradzi.

Opublikowano

Niestety nie jestem z Wlkp. Z Mazowosza. Ale często jadę A2 przez Poznań. Jak nie znajdę kogoś na miejscu, to napewno z Twojej rady skorzystam. Dzięki.

To nie możliwe, żeby NIKT nie potrafił tego problemu rozwiązać!

Opublikowano
Wyżej już zasugerowano lpg-forum. Też polecam. Na pewno Cię chłopaki skierują do ogarniętego speca z okolic. Chociażby Nikodem z Wawy. Postać, powiedzmy, kolorowa, ale na BWM i gazie się zna.
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam kolego. Mam taką sama bmw x3 e83 wersja USA z gazem, również miałem z nim problemy. Wizyta w Jaworznie woj. Śląskie u gazownika rozwiązała problem. Jest to fachowiec z prawdziwego zdarzenia !!! szczegóły na telefon 697032783