Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam otóż ogromny problem - dzisiaj zauważyłem, że spod Vacuum pompy cieknie olej. Chcialem dokręcić śrubę ale niestety pękła. Wycignąłem na szczęście gwint, ale po chwili zauważyłem że problem tkwi gdzieś indziej - obok pompy w gniezdzie gdzie ona wchodzi. Mianowicie śruba od tego czarnego dekla byla też urwana i ten półksiężyc (metalowy) który był dokręcony do połówki od silnika gdzie wchodzi ta pompa też jest w dwóch częściach - niestety zabralem sie ze znajomym i z ojcem za to po wiejsku i zaczelismy dlubac przy tym że trzeba połówke wymienić - chcę sie was zapytać - wymienial ktoś coś takiego u siebie? Jutro chciałbym auto odpalić wreszcie - ma ktoś może schemat/zdjęcia poradnik jak sie za to zabrać? Jak dużo rzeczy muszę rozkręcić - najlepiej jakby było jak najmniej - mam jeszcze jeden silnik w piwnicy a więc części mogę podmienić w razie czego. Z góry dzięki za pomoc
Opublikowano
O jakiej połówce mówisz? Pół litra wam tam wpadło? Jeszcze 2 silnik ma w piwnicy. A mówią że w Polsce źle się żyje. Pół litra, i zapasowy silnik w domu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam jeszcze jeden silnik w piwnicy a więc części mogę podmienić w razie czego. Z góry dzięki za pomoc

Widzę ,że jesteś już przygotowany i wiesz jak to jest z m47 :mrgreen:

Opublikowano
Może jakieś fotki aby wiedzieć o co chodzi ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
mam jeszcze jeden silnik w piwnicy a więc części mogę podmienić w razie czego. Z góry dzięki za pomoc

Widzę ,że jesteś już przygotowany i wiesz jak to jest z m47 :mrgreen:

Jak to jest? Wczoraj widziałem, M47 w stanie idealnym, tak samo na zewnątrz.

Zero korozji i rdzy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.