Skocz do zawartości

BMW E46 320D 150KM, PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, do utworzenia nowego tematu skłonił mnie brak znalezienia konkretnego rozwiązania mojego problemu z centralnym zamkiem. Problem zaczął się od tego, że otwieranie i zamykanie z pilota czasami działało i nie działało. W końcu przestał działać całkowicie, odrazu powiem na wstępie, że przycisk w środkowej konsoli zamyka i otwiera za każdym razem i przez zamek też wszystko działa, z odpalaniem też nie mam problemu. Z tego wywnioskowałem, że moduł komfortu jest sprawny i podobnie też stwierdził elektryk przy okazji jakiejś innej naprawy mojego samochodu. Wszystkie informacje jakie dowiedziałem się na ten temat wskazywały na akumulator w kluczyku, więc zamówiłem ten oryginalny akumulator Panasonica i zleciłem jego wymianę koledze, który zajmuje się takimi rzeczami. Sprawdził kluczyk, wymienił akumulator i powiedzial, że pod WAGIEM kluczyk normalnie daje sygnał (niestety nie ma programu do bmw, więc nie mógł go zakodowac). Poczytałem dużo na forum i próbowałem sam go zakodowac wedle instrukcji forumowiczów wiele razy i nie działa dalej. I tu pojawia się moje pytanie, co jeszcze może powodować tą usterkę oprócz kluczyka i modułu komfortu? Proszę o konkretne odpowiedzi i nie branie odpowiedzi z innych tematów bo już je wszystkie przeczytałem. Jestem już zdenerwowany tą usterką, bo męcze się z nią długo.
Opublikowano
Skoro przeczytałeś wszystkie posty dotyczące Twojego problemu to pewnie wiesz ze jest kilka opcji kodowania pilota. Zakoduj go poprawnie i ma chulać

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

Próbowałem kilku sposobów :-)

1. Wcisniety przycisk otwarcia, 3 razy naciskając logo

2. Tak samo, tylko na odwrót z przyciskami też próbowałem

3. Z wcisnietym przyciskiem otwierania wkladalem do stacyjki i wykonywalem czynności z punktu pierwszego

Co Ty proponujesz?

Opublikowano
Proponuje zrobić to tak. Wsiadasz do auta i zamykasz drzwi(nie ryglujesz) Przekrecasz kluczy do momentu az zaświeci sie kontroka od poduszki i odrazu go cofasz. Wyciagasz i wciskasz przycisk otwarcia i 3 razy zamkniecia. Po udanym kodowaniu centralny zamknie i otworzy. Ja u siebie tak to robilem kilka razy i dziala

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

Właśnie w ten sposób cały czas próbuje i nie wychodzi

Czytałem, że 3 sekundy trzeba odczekać, u mnie raczej patrzenie na kontrolke od airbaga nie ma sensu, bo cały czas się świeci (było to naprawione, ale potem zachciało mi się wymieniać bezpieczniki i zaczęła się znowu świecić, a błędu się nie da wykasowac).