Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam instalacje gazowa w 730i i pare razy strzelil mi gaz, po czym przestal chodzic na benzynie!! o co chodzi podobno to przeplywomierz ale wole sie upewnic...nawet nie zdazylem sprawdzic jak sie zwija z pod swiatel :cry2: za pomoc dzieki wielkie
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

Poczytaj w szukaj, bylo juz pare razy podobne wezwanie o pomoc. Jesli przeplywomierz strzelil i wiazesz to z tymi strzalami, to na gazie tez powinien teraz gorzej chodzic, a przynajmniej wiecej palic, chyba, ze masz instalacje na srubke. A jak tam z pompa paliwa?? Zalacza sie?? Zreszta najprosciej podpiac pod kompa i zobaczyc, zarowno pompa jak i przeplywomierz zapisza bledy do kompa. Pozatym co znaczy ze nie chodzi na benzynie? Wogole nie zapala na benzynie, czy zapala ale zaraz gasnie?

Galen

Opublikowano
odpala bez problemu tylko ale jie ma wolnych obrotow, gasnie po 3 sekundach. jak go przytrzymam liczmy na 1500 obrotow to po chwili zaczna opadac az zgasnie. podpiac do kompa....hmm a droga taka operacja??
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
No to tak jak ci juz ktos powiedzial na 99% bedzie to przeplywomierz. Znam jednego takiego co wyciagnal przeplywomierz zlutowal platynowy drucik (najczescej sie porwie) i znow chodzilo. Podpiecie pod kompa w Wawie jest dosc drogie - ok 100 zeta zycza sobie zaklady. Ale moze znajdziesz w okolicy kogos kto ci to zrobi za polowe ceny. Aha i zanim zmienisz przeplywomierz to zalatw sprawe z gazem. Do tej fury, szczegolnie w automacie niesprawny gaz nie jest najlepszy. Ew rozwaz przejscie od razu na sekwencje. Ciagle wymiany przeplywomierzy beda drozsze.
Opublikowano
U moim miałem podobne objawy gdy mi spadł przewód gumowy z silnika krokowego . Założyłem i było po sprawie. Może u ciebie też tak jest
Opublikowano
dzieki sprawdze to. co do gazu to go wypie...... bo szkoda mi silnika. wezme przeplywke do domu i zobacze co da sie zrobic. Pozdro
Magia trzech liter - BMW