Skocz do zawartości

nie chodzi na benzynie!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam instalacje gazowa w 730i i pare razy strzelil mi gaz, po czym przestal chodzic na benzynie!! o co chodzi podobno to przeplywomierz ale wole sie upewnic...nawet nie zdazylem sprawdzic jak sie zwija z pod swiatel :cry2: za pomoc dzieki wielkie
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

Poczytaj w szukaj, bylo juz pare razy podobne wezwanie o pomoc. Jesli przeplywomierz strzelil i wiazesz to z tymi strzalami, to na gazie tez powinien teraz gorzej chodzic, a przynajmniej wiecej palic, chyba, ze masz instalacje na srubke. A jak tam z pompa paliwa?? Zalacza sie?? Zreszta najprosciej podpiac pod kompa i zobaczyc, zarowno pompa jak i przeplywomierz zapisza bledy do kompa. Pozatym co znaczy ze nie chodzi na benzynie? Wogole nie zapala na benzynie, czy zapala ale zaraz gasnie?

Galen

Opublikowano
  • Autor
odpala bez problemu tylko ale jie ma wolnych obrotow, gasnie po 3 sekundach. jak go przytrzymam liczmy na 1500 obrotow to po chwili zaczna opadac az zgasnie. podpiac do kompa....hmm a droga taka operacja??
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
No to tak jak ci juz ktos powiedzial na 99% bedzie to przeplywomierz. Znam jednego takiego co wyciagnal przeplywomierz zlutowal platynowy drucik (najczescej sie porwie) i znow chodzilo. Podpiecie pod kompa w Wawie jest dosc drogie - ok 100 zeta zycza sobie zaklady. Ale moze znajdziesz w okolicy kogos kto ci to zrobi za polowe ceny. Aha i zanim zmienisz przeplywomierz to zalatw sprawe z gazem. Do tej fury, szczegolnie w automacie niesprawny gaz nie jest najlepszy. Ew rozwaz przejscie od razu na sekwencje. Ciagle wymiany przeplywomierzy beda drozsze.
Opublikowano
U moim miałem podobne objawy gdy mi spadł przewód gumowy z silnika krokowego . Założyłem i było po sprawie. Może u ciebie też tak jest
Opublikowano
  • Autor
dzieki sprawdze to. co do gazu to go wypie...... bo szkoda mi silnika. wezme przeplywke do domu i zobacze co da sie zrobic. Pozdro
Magia trzech liter - BMW