Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę Was o pomoc w następującej kwestii. Wczoraj nie wiedzieć czemu zmieniła mi się rozdzielczość na ekranie nawigacji. Widać obecnie to w ten sposób, że po bokach są teraz czarne paski na jakieś 3 cm, czyli niejako obraz się zwęził. Nie mam pojęcia co się stało ( może nacisnąłem przypadkowo kombinacje jakiś klawiszy?). Mieliliście podobny przypadek? co zrobić żeby obraz był na całym ekranie?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Opublikowano

Może coś zmieniałeś, może nie. Bawiłeś się nią? Próbowałeś zajrzeć do instrukcji. Nie mogłem nigdzie znaleźć jak zmienia się rozdzielczość. Przypadkiem mogła zostać uszkodzona i stąd ten czarny pasek.

Zajrzyj tutaj może pomogło by zainstalowanie nowego softa.

viewtopic.php?f=91&t=203242

Opublikowano
Może coś zmieniałeś, może nie. Bawiłeś się nią? Próbowałeś zajrzeć do instrukcji. Nie mogłem nigdzie znaleźć jak zmienia się rozdzielczość. Przypadkiem mogła zostać uszkodzona i stąd ten czarny pasek.

Zajrzyj tutaj może pomogło by zainstalowanie nowego softa.

viewtopic.php?f=91&t=203242

Nie bawiłem się niczym w nawigacji i stało się to nagle. Zajrzę do instrukcji, ale nie przypominam sobie żeby byłą tam obsługa navi. Co do instalacji softa, to szczerze mówiąc nie mam o tym pojęcia, a na tym forum jest jedynie o tym skąd ściągnąć pliki.

Opublikowano

Ech kolego ale mieszasz.

Za rozdzielczość odpowiada tuner tv jeśli posiadasz .Jeśli nie to czytnik navi

Jeśli w menu widać opcję tv to masz tuner pewnie tylko padniety

Nie wiesz gdzie szukać tunera i czy masz?

Jeśli Nie to za softy się nie bierz a w podanym temacie jest wszystko podane na tacy .. .Ech..

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Ech kolego ale mieszasz.

Za rozdzielczość odpowiada tuner tv jeśli posiadasz .Jeśli nie to czytnik navi

Jeśli w menu widać opcję tv to masz tuner pewnie tylko padniety

Nie wiesz gdzie szukać tunera i czy masz?

Jeśli Nie to za softy się nie bierz a w podanym temacie jest wszystko podane na tacy .. .Ech..

Dzięki za odpowiedź. Warto pamiętać, że forum jest od tego żeby pytać i nie ma głupich pytań. W czym mieszam, że nie wiem czy mam tuner TV? nie lepiej było napisać gdzie go znaleźć? poza tym teraz już wiem, że w softach nie ma nic nadzwyczajnego. Ściągam plik, nagrywam płytę instalacyjną, wrzucam w napęd i instaluję.

Opublikowano

No po to jest forum i dlatego motywująco napisałem:):)

Uwierz mi ale to tematy poruszane są co kilka dni :):)a pisać w kółko to samo to się nikomu nie chce.W razie problemów z navi pisz śmiało do mnie na PW.

Pomogę ,bo to nie dział o navi a wpadnie admin i przeniesie zaraz pewnie:):)

Opublikowano
No po to jest forum i dlatego motywująco napisałem:):)

Uwierz mi ale to tematy poruszane są co kilka dni :):)a pisać w kółko to samo to się nikomu nie chce.W razie problemów z navi pisz śmiało do mnie na PW.

Pomogę ,bo to nie dział o navi a wpadnie admin i przeniesie zaraz pewnie:):)

Wszystko jasne, dzięki :) szkoda tylko ,że dalej nie wiem jak tą rozdzielczość zmienić na pełny ekran. Szkoda byłoby instalować nowy soft, bo przy instalacji obecnego były problemy z laserem.

Opublikowano
Rozdzielczość reguluje tuner tv.Nie mam to nie wiem ale w jeśli padł to jest przyczyną.Odłącz go po prostu z kostki i zobacz czy wszystko wróci do normy
Opublikowano
Rozdzielczość reguluje tuner tv.Nie mam to nie wiem ale w jeśli padł to jest przyczyną.Odłącz go po prostu z kostki i zobacz czy wszystko wróci do normy

Po odłączeniu z kostki tunera niestety obraz nie wrócił do normy, ale dzięki kolego że próbujesz pomóc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dla tych którzy mogą mieć podobny problem napiszę, że obraz bez jakiejkolwiek mojej ingerencji wrócił do właściwej rozdzielczości i nie potrafię tego wytłumaczyć.